Ingrediente :
O formă rotunda , cu un diametru de 26 cm.
200 gr zahar
65 gr nuca de cocos fulgi
210 gr faina
150 gr gris
2 pach. praf de copt (20 gr)
6 oua
240 ml de ulei vegetal
360 ml suc de portocale
4 linguri gem de caise
1 lingura brandy
1 cana de fructe de padure congelate
200 gr zahar
65 gr nuca de cocos fulgi
210 gr faina
150 gr gris
2 pach. praf de copt (20 gr)
6 oua
240 ml de ulei vegetal
360 ml suc de portocale
4 linguri gem de caise
1 lingura brandy
1 cana de fructe de padure congelate
Pentru sirop:
200 gr de zahar
240 ml de apa
Pregatire :
Preincalzim cuptorul la 170* C.
Ungem forma cu ulei si tapetam cu faina sau tapetam cu hartie de copt .
Punem intrun castron , faina cernuta , nuca de cocos , grisul , zaharul , praful de copt si amestecam .
Intrun castron punem ouale , uleiul , sucul de portocale , gemul , brandy şi amestecam /batem totul impreuna.
Turnam ingredientele uscate peste si amestecam in continuare .
Turnam compozitia in forma si punem la copt 20 min .
Deschidem usa si punem fructele de padure peste blat , lasam la copt in continuare inca 20 min .
Intre timp , pregatim siropul : punem intro cratita zaharul , peste turnam apa fierbinte , lasam sa fiarba 10 min .
Scoatem tortul si turnsm siropil peste. lasam sa se racoreasca si putem servi .
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu