Reteta originala se numeste ,, Baconrullad gösfilé med potatis " si este din cartea ”Mera Fredags Gourmet”
, adusa de fiul meu de la un prieten de-al lui care a lucrat in Suedia ... m-a ametit de cap cu povestirile lui despre ce mancare gateste prietenul sau ... cum s-a oferit sa ne imprumute cartile nu am pierdut ocazia .
O fotografie din cartea cu pricina .
Ingrediente :
(pentru 2 persoane )
Rulada de bacon cu file de peste
* 300 gr stiuca sau iban
*5-6 felii de bacon
*1/2 ceasca marar tocat
*1/2 ceasca arpagic tocat
*coaja rasa de la o lamaie
*1/2 lingurita de sare
* un varf de cutit de piper negru
Piure de cartofi cu anghinare
* 175gr anghinare
* 225gr cartofi fainosi
*3 linguri de unt
*1 cana de smantana
*1 lingura suc de lamaie
*1/2lingurita sare
*un pic de piper negru
Punem intro tigaie o bucatica de unt , lasam sa se incalzeasca si prajim ruloul obtinut pe amabele parti , pana cand baconul are o culoare frumoasa .
Transferam ruloul intro forma de yena si punem in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 10-20 de minute .(interiorul pestelui ar trebui sa aiba 6o de grade )
Cartofi si anghinare
Curatam si taiem marunt anghinarea , punem intro cratita mica cu apa si suc de lamaie .
Curatam si taiem marunt si cartofi . Se pun impreuna la fiert pana cand se inmoaie , facem un piure in care adaugam untul si smantana , condimentam cu sare si piper .
Se poate servi alaturi si pastai de mazare gratinati in unt cu hrean .
Unt cu hrean
* 20 -25 gr unt moale
* 1 lingurita hrean proaspat sau conservat
se pun pe foc si se lasa sa se topeasca untul , se toarna peste legumele gratinate
Pofta buna !
pozele sunt din revista
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu