Ingrediente :
* 1 pachet foietaj
Crema :
*300 ml lapte
* 3galbenusuri de ou
*un baton de vanilie
* 100 gr.zahar
*50 gr. amidon
* 1 pachet budinca de vanilie , se poate adauga budinca cu orice aroma
Preparare :
Punem laptele la fiert cu jumatate din cantitatea de zahar si batonul de vanilie .
Separat se bat galbenusurile cu zaharul ramas si amidonul, turnam usor laptele ferbinte si amestecam incontinuu ,punem pe foc si amestecam , lasam pana se ingroasa , dupa care lasam la racit .
Este timpul sa incalzim cuptorul la 180*C .
Taiem foietajul in patrate de 10 x10 cm , punem in centrul fiecarui patrat cate o lingurita de crema .
Lipim capetele doua cate doua sau facem niste taieturi in colturile patratului fara sa mergem pana in centru si unim capetele in asa fel incat obtinem o floare (unim doar patru din capete ,patru raman libere ).
Punem la copt in tava tapetata cu faina , aprox 20 min. dupa ce se racesc le pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilinat .
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu