Gatto' de Pommes de Terre
reteta este tradusa de mine ,originala si pozele de aici
Video reteta
Ingrediente :
- 1 kg de cartofi ;
- 150 gr.cascaval taiat felii ;
- 3 oua ;
- 250 gr.sunca presata feliata ;
- 150 gr. jambon taiat felii ;
- 60 gr. unt/margarina ;
- sare si piper ;
Mod de preparare :
- spalam bine cartofi si ii fierbem cu coaja in apa cu putina sare , cand sunt gata ii strecuram ,ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de zdrobit ;
- punem untul la topit pe foc si il turnam fierbinte peste cartofi zdrobiti , amestecam bine , adaugam ouale ,potrivim de sare si piper ,si amestecam mai departe ;
- luam o forma rotunda (26 cm diametru),cu marginea detasabila , o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet ;
- turnam 1/2 din compozitie , nivelam si punem feliile de cascaval peste ;
- urmeaza feliile de sunca presata si incheiem cu felii subtiri de jambon ;
- iar la final compozitia de cartofi care a mai ramas , aranjam frumos cu furculita, pudram cu pesmet si punem in cuptorul preincalzit pentru 25-30 min.
- lasam sa se raceasca putin desprindem marginea de la forma si mutam ,,tortuletul" prin alunecare pe un platou rotund;
Pofta buna !
O alta varianta a acestui ,, tortulet"
Gâteau de pommes de terre bleues
o alta varianta
1 comentarii:
Ai facut "pisica de cartofi?" :-), e super reteta, eu as pune la final niste cascaval ras in loc de pesmet.
Trimiteți un comentariu