13 aprilie 2008
Cici - (gnocchi)
Ingrediente :
- 1 kg.cartofi ;
- 2 galbenusuri de ou ;
- sare , piper ;
- 160 gr.faina ;
Mod de preparare :
- cartofi se spala ,se curate si se pun la fiert in apa cu sare , aprox.20 min.;
- se dau prin masina de tocat ,sau de pasat cartofi , se lasa la racit ;
- se pun intrun castron ,se adauga galbenusurile , faina , sare si piper macinat , se framanta bine , aluatul nu trebuie sa fie prea tare ;
- se imparte in sase ;
- luam cate o bucata si o intindem/rulam in grosime aprox. de 1.5cm. din care vom taia bucati de 1cm , pe care le pudram cu faina , continuam la fel si cu restul de aluat ;
- punem apa la fiert cu ½ lingura de sare ;
- punem ,,cici” intro strecuratoare sau sita si scuturam surplusul de faina , ii adaugam in apa care clocoteste si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica la suprafata , aprox.1min. ;
- scoatem cu lingura de spuma si ii punem intrun vas cu apa rece , pentru ai limpezi ;
Nota : - nu puneti la fiert toti ,, cici” deodata, sa nu se zdrobeasca ;
- se pot servi cu pesmet si zahar ,mac sau nuca
- dar si cu ciulama de ciuperci , sau ca si garnitura langa tocanita de pui ,vita/ porc ;
- dupa cum vedeti se pot servi atat ca desert , dar si ca fel principal ;
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu