video reteta
Cataiful (ekmek kataifi) este o prajitura de origine turca .
Ingrediente :
- 500 gr.coca de cataif se poate inlocui cu 500gr.fidea fina ;
- unt ;
- 350 ml frisca lichida/smantana 20% grasime ;
- 200gr.nuca/migdale ;
Nota : Coca de cataif - consta de fapt intro pasta moale trasa in fire foarte subtiri, asemanatopare fidelei , insa mult mai subire decat fideaua obisnuita ,asta nu inseamna ca noi nu o putem inlocui cu fideaua .
Crema de cataif :
- 1 l lapte ;
- coaja rasa de la o lamaie ;
- 2 plicuri zahat vanilat ;
- 10 galbenusuri ;
- 350 g zahar tos ;
- 4-5 linguri amidon alimentar ;
Siropul de cataif :
- 250-350 ml apa ;
- zeama de la o lamaie ;
Cum preparam un cataif bun ?
- luam o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si presaram fideau intrun strat gros de 1,5-2 cm , peste punem bucatele de unt si o punem in cuptorul preincalzit sa se rumeneasca ;
Crema pentru cataif :
- crema se face in bain-marie ;
- punem intrun castron galbenusurile si zaharul , frecam bine ;
- adaugam coaja de lamaie ,zaharul vanilinat si amidonul ,amestecam ;
- turnam laptele trepatat amestecand incontinuu ,lasam crema sa fiarba pana cand se ingroasa , amestecand ;
- luam dupa foc si lasam sa se raceasca ;
Siropul de cataif:
- dam in clocot apa cu sucul de lamaie si turnam peste cataiful scos din cuptor si racit de jumatate lasam sa stea 1/2 de ora ;
- se bate frisca ;
-prajim nuca/migdale decojite,le taiate marunt , nu foarte fin , mai grosier ;
- peste blatul insiropat punem crema racita , frisca si presaram nucile /migdalel ;
Pofta buna !
Cataiful (ekmek kataifi) este o prajitura de origine turca .
Ingrediente :
- 500 gr.coca de cataif se poate inlocui cu 500gr.fidea fina ;
- unt ;
- 350 ml frisca lichida/smantana 20% grasime ;
- 200gr.nuca/migdale ;
Nota : Coca de cataif - consta de fapt intro pasta moale trasa in fire foarte subtiri, asemanatopare fidelei , insa mult mai subire decat fideaua obisnuita ,asta nu inseamna ca noi nu o putem inlocui cu fideaua .
Crema de cataif :
- 1 l lapte ;
- coaja rasa de la o lamaie ;
- 2 plicuri zahat vanilat ;
- 10 galbenusuri ;
- 350 g zahar tos ;
- 4-5 linguri amidon alimentar ;
Siropul de cataif :
- 250-350 ml apa ;
- zeama de la o lamaie ;
Cum preparam un cataif bun ?
- luam o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si presaram fideau intrun strat gros de 1,5-2 cm , peste punem bucatele de unt si o punem in cuptorul preincalzit sa se rumeneasca ;
Crema pentru cataif :
- crema se face in bain-marie ;
- punem intrun castron galbenusurile si zaharul , frecam bine ;
- adaugam coaja de lamaie ,zaharul vanilinat si amidonul ,amestecam ;
- turnam laptele trepatat amestecand incontinuu ,lasam crema sa fiarba pana cand se ingroasa , amestecand ;
- luam dupa foc si lasam sa se raceasca ;
Siropul de cataif:
- dam in clocot apa cu sucul de lamaie si turnam peste cataiful scos din cuptor si racit de jumatate lasam sa stea 1/2 de ora ;
- se bate frisca ;
-prajim nuca/migdale decojite,le taiate marunt , nu foarte fin , mai grosier ;
- peste blatul insiropat punem crema racita , frisca si presaram nucile /migdalel ;
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu