Ingrediente :
Blat :
- 6 oua,
- 8 linguri zahar,
-7 linguri faina,
- 4 linguri apa,
- 1 lingurita praf de copt
Crema :
-250 g unt,
- 200 g nuci macinate,
- 200 g zahar pudra,
- 1 pahar lapte,
-50 ml esenta de rom ,
Glazura :
- 150 g zahar pudra ,
- 4 linguri cacao ,
- 5 linguri apa clocotita ,
- 1 lingura ulei ,
Mod de preparare :
-frecam galbenusurile cu 4 linguri de zahar si apa calduta, iar separat batem albusurile spuma cu zaharul ramas;
-adaugam albusurile batute peste galbenusuri, omogenizam compozitia si incorporam faina ,
amestecata in prealabil cu praful de copt;
- turnam compozitia obtinuta intro tava (cu dimensiunea de 22/30 cm) unsa cu margarina si tapetata cu faina si o punem copt ,in cuptorul preincalzit, la foc potrivit timp de 25 de minute;
- frecam spuma untul cu zaharul si il amastecam cu nuca racita;
-amestecam apa clocotita cu zaharul, cacaua si uleiul ;
-bucatile de blat ramase le inmuiem in rom, apoi le adaugam in crema si omogenizam;
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu