Ingrediente :

O formă rotunda , cu un diametru de 26  cm.

200 gr  zahar
  65 gr nuca de cocos fulgi
210 gr  faina
150 gr gris
  2 pach. praf de copt  (20 gr)
6 oua
240 ml de ulei vegetal
  360 ml suc de portocale
4 linguri gem de caise
1 lingura brandy
1 cana de fructe de padure congelate

 Pentru sirop:

200 gr de zahar
240 ml  de apa

Pregatire :
 
Preincalzim cuptorul la 170* C.
Ungem forma cu ulei si tapetam cu faina sau tapetam cu hartie de copt .

Punem intrun  castron , faina cernuta , nuca de cocos , grisul , zaharul , praful de copt si amestecam .
 
Intrun castron punem ouale , uleiul , sucul de portocale , gemul , brandy  şi amestecam /batem totul impreuna.

Turnam ingredientele uscate peste si amestecam in continuare .
 
  Turnam compozitia in forma si punem la copt  20 min .
 
Deschidem usa si punem fructele de padure peste blat , lasam la copt in continuare inca 20 min .

Intre timp , pregatim siropul : punem intro cratita zaharul , peste turnam apa fierbinte , lasam sa fiarba 10 min .

Scoatem tortul si turnsm siropil peste.  lasam sa se racoreasca si putem servi .
 

Pofta buna !