Fiindca mi-au  ramas vreo 12 perisoare babane cand am facut ,, sarmalele dezbracate"  , le-am pus la fiert in apa cu sare (cand a dat apa in clocot ) le-am fiert la foc mic 35 de min .

Intre timp am facut un sos : am pus la calit in 3 linguri de ulei . o ceapa tocata marunt , un ardei gras taiat cuburi si un mocov taiat rondele , condimentate cu sare si piper , am adaugat un pahar de apa si jumatate de conserva de rosii decojite si am lasat sa fiarba la foc mic 20 min , pana cand legumele au fost moi , dupa care aam bagat blenderul si le-am facut pasta .Se pot lasa insa si asa .

Scoatem perisoarele cu lingura cu gauri si le bagam in sos , adaugam si 2 catei de usturoi zdrobit (se poate pune si usturoi granulat )le lasam sa mai dea cateva clocote ,presaram frunze de patrunjel tocate fin si gata .

Le-am servit cu paste fundita.





Pofta buna !