Reteta originala se numeste ,, Baconrullad gösfilé med potatis " si este din cartea ”Mera Fredags Gourmet




, adusa de fiul meu de la un prieten de-al lui care a lucrat in Suedia ... m-a ametit de cap cu povestirile lui despre ce mancare gateste prietenul sau ... cum s-a oferit sa ne imprumute cartile nu am pierdut ocazia .
 
O fotografie din cartea cu pricina .

 
Ingrediente  :
(pentru 2 persoane )
Rulada de bacon cu file de peste

* 300 gr stiuca sau iban
*5-6 felii de bacon
*1/2 ceasca marar tocat
*1/2 ceasca arpagic tocat
*coaja rasa de la o lamaie
*1/2 lingurita de sare
* un varf de cutit de piper negru 

Piure de cartofi cu anghinare

* 175gr  anghinare
* 225gr cartofi fainosi
*3 linguri de unt
 *1 cana de smantana
*1 lingura suc de lamaie
*1/2lingurita sare
*un pic de piper  negru

      Incepem cu prepararea pestelui , punem pe blatul de lucru o hartie de copt , asezam bucatile de bacon in asa fel sa obtinem un dreptunghi peste asezam fileul de peste in care am facut un buzunar (taiem in doua pe grosime )condimentam cu sare si piper .  Amestecam mararul cu arpagicul si coaja de lamaie , intindem peste fileuri , infasuram  baconul , vom obtine un rulou gros .
     Punem intro tigaie o bucatica de unt , lasam sa se incalzeasca si prajim ruloul obtinut pe amabele parti , pana cand baconul are o culoare frumoasa .
     Transferam ruloul intro forma de yena si punem in cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 10-20 de minute .(interiorul pestelui ar trebui  sa aiba 6o de grade )

       Cartofi si anghinare

   Curatam si taiem marunt anghinarea , punem intro cratita mica cu apa si suc de lamaie .
   Curatam si taiem marunt si cartofi . Se pun impreuna la fiert pana cand se inmoaie , facem un piure in care adaugam untul si  smantana , condimentam cu sare si piper .

Se poate servi alaturi si pastai de mazare gratinati in unt cu hrean .

    Unt cu hrean 

* 20 -25 gr unt moale
* 1 lingurita hrean proaspat sau conservat

 se pun pe foc si se lasa sa se topeasca untul , se toarna peste legumele gratinate


Pofta buna !


pozele sunt din revista