Aluat :
- 500 gr.faina
- 250 ml lapte caldut
- 25 gr.drojdie
- un varf de cutit sare
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- 1 ou pentru uns , susan
Umplutura :
- Ketchup pentru uns foaia - se poate unge si cu ulei , fiecare cu ce vrea
- frunze de patrunjel :geek: nici la aceasta reteta nu scapa de mine
- salam de vara /sunca , taiate marunt
- ardei rosu , taiat marunt
- ceapa verde , taiata marunt si lasata asa proaspata , taiem si coditele / iarna ceapa uscata taiata marunt si calita putin
- ciuperci taiate marunt sau felii cum preferati
Le amestecam toate intr-un castron .
- cascaval dat pe razatoarea mica sau telemea , din nou dupa preferite
Punem faina intrun castron mai mare , facem o gaura in mijloc adaugam oul spart separat , sarea, drojdia dizolvata in lapte si amestecam bine, cand aluatul incepe sa se lege adaugam uleiul si framantam pana cand se desprinde de vas , vom obtine o bila , pudram cu putina faina acoperim si lasam la crescut pana cand pregatim ingredientele pentru umplutura.
Daca le pregatiti inainte , atunci lasati aluatul la crescut juma de ora .
Dupa cum veti observa nu trebuie sa framantam foarte mult .
Tot atunci putem pune si cuptorul sa se incalzeasca , totul merge destul de rapid , iar la final vom avea o pizza/paine umpluta sau normala , apetisanta si gustoasa.
Scuze am deviat putin de la pizza .
Aluatul crescut il punem pe planseta data cu faine , il mai framantam putin de tot si il intindem cu rola intro foaie destul de subtire , ungem cu ketchup , presaram frunze de patrunjel tocate fin , pe urma punem bunatatile enumerate mai sus , presaram si cascavalul sau branza si rulam .
Taiem fasii de 1 cm , pe care le punm in tava tapetata cu hartie de copt , le ungem cu oul batut bine si deasupra presaram susan sau pnem casvcaval razuit ...
si gata treaba , le punem la copt pentr 20 min -25 min depinde de cuptor .
daca va raman pe a doua zi sunt foarte bune , le puteti baga in cuptorul cu microunde 1min . si vor fi la fel de delicioase ca si atunci cand le-ati facut .
cu cascaval
cu susan
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu