Suntem mari iubitori de paine asaca ne-am rasfatat din nou cu o foccacia.


Aceasta este o paine rustica care poate fi acoperita cu plante si alte ingrediente , cum ar fi : rosiile ,maslinele , ceapa , branza , carnea si alte legume preferate de dvs , posibilitatile sunt nelimitate .




Avem nevoie de :


3 cani faina
1 1/2ceasca apa calda
3 - 4 linguri drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 lingurite praf de usturoi
2 lingurite sare de mare
4 linguri ulei de masline extra virgin


+ ulei pentru uns tava


pentru topping avem nevoie de :


o cana rosii cherry
1/2 cana masline negre taiate in jumatate
2 linguri ulei de masline extra virgin 
busuioc
boia de ardei
praf de usturoi 
piper 
oregano 


Preparare :


Amestecam intrun bol  apa calda, drojdia , zaharul si sarea . Acoperim si lasam sa se odihneasca 10 min.


Adaugam cele 4 linguri de ulei in compozitia de drojdie .




Intrun vas/bol mai mare punem faina cernuta si praful de usturoi , facem o gaura si adaugam drojdia , amestecam bine , cand sa- legat trecem aluatul pe blatul de lucru infainat si continuam framantarea , pana cand se leaga bine , formam o minge .




Ungem tava cu ulei de masline , transferam aluatul in ea si intindem cu degetele usor pana acoperim toata tava , acoperim cu un prosop sau folie de plastic si pastram intrun loc cald pentru 30 min . sa creasca ,  apasam cu degetele aluatul sa formam gropite punem ulei de masline ,acoperim si  lasam la crescut inca 30 min.


Pornim cuptorul sa se incalzeasca.


In gropitele din aluat punem rosiile ,  busuiocul rupt in bucatele si  maslinele  , presaram sare si punem la copt 20- 25 min.


In patea de jos a cuptorului puneti un vas mic cu apa  .


Dupa ce s-a copt scoateti din tava pe un gratar .


Amestecati boiaua ,oregano ,  piperul si praful de usturoi si presarati peste painea scoasa din cuptor .




Nota :  aceasta paine este perfecta si pentru sandwichuri .