sursa


Ingrediente :

aluat:

- 500 gr.faina
- 75gr.unt
- 2 oua
- 100 ml lapte caldut
- 25 gr. drojdie / 1 pliculet drojdie uscata
- 1 esenta de rom
- 4 linguri zahar tos
- un praf de sare

pentru uns :

- 50 gr. unt (il topim)

pentru umplutura:

- 2 ciocolati cu lapte / cu alune , eu am folosit Milka cu lapte, taiata marunt
- zahar brun

pentru uns :

- 1 galbenus
- 50 ml lapte
- zahar brun

Mod de preparare :
 
   Punem intrun castron faina , untul taiat bucatele , esenta de rom , ouale , sarea si laptele in care am dizolvat drojdia +zaharul (pe care le puteti lasa un pic sa stea sa creasca , insa nu este obligatoriu , eu nu le-am lasat ).

Framantam bine aluatul , lasam la crescut 1/2 -1 h in functie de temepratura camerei , dar si de timpul pe care il avem , cand ma ocup si de alceva il las o ora , cand ma ocup numai de coronita o las 30 de min.
Dupa ce a crescut aluatul , il intindem intro foaie de 35 x35 cm  , il pensulam cu untul topit si presaram ciocolata si zaharul brun , pe urma incepem rulatul aluatului dintrun capat

Taiem ruloul in felii de 2 cm , pe care le asezam intro tava rotunda de copt cu diametrul de 26 cm, pe  care o tapetam in prealabil cu hartie de copt .Feliile se aseaza putin suprapuse de jur imprejurul peritilor tavi, in asa fel incat sa obtinem o coronita , acoperim cu un prosop si lasam sa creasca 30 min.

Ungem cu galbenusul de ou batut cu lapte si presaram zahar .

Punem la copt in cuptorul preincalzit la 180°grade pentru 30 -35 min. in functie de cuptor .

Combinatia ciocolata cu zahar brun si aluat de cozonac sunt minunate , au primit nota zece din partea membrilor de famile .

Pofta buna !

Nota : dupa 20- 25 min de stat in cuptor acoperiti coronita cu o foaie de hartie de copt , primul meu cozonacel de acest gen s-a bronzat mai tare , urmatorii insa au fost perfecti .