Aceasta este o paine rustica care poate fi acoperita cu plante si alte ingrediente , cum ar fi : rosiile ,maslinele , ceapa , branza , carnea si alte legume preferate de dvs , posibilitatile sunt nelimitate .
Avem nevoie de :
3 cani faina
1 1/2ceasca apa calda
3 - 4 linguri drojdie uscata
1 lingurita zahar
2 lingurite praf de usturoi
2 lingurite sare de mare
4 linguri ulei de masline extra virgin
+ ulei pentru uns tava
pentru topping avem nevoie de :
o cana rosii cherry
1/2 cana masline negre taiate in jumatate
2 linguri ulei de masline extra virgin
busuioc
boia de ardei
praf de usturoi
piper
oregano
Preparare :
Amestecam intrun bol apa calda, drojdia , zaharul si sarea . Acoperim si lasam sa se odihneasca 10 min.
Adaugam cele 4 linguri de ulei in compozitia de drojdie .
Intrun vas/bol mai mare punem faina cernuta si praful de usturoi , facem o gaura si adaugam drojdia , amestecam bine , cand sa- legat trecem aluatul pe blatul de lucru infainat si continuam framantarea , pana cand se leaga bine , formam o minge .
Ungem tava cu ulei de masline , transferam aluatul in ea si intindem cu degetele usor pana acoperim toata tava , acoperim cu un prosop sau folie de plastic si pastram intrun loc cald pentru 30 min . sa creasca , apasam cu degetele aluatul sa formam gropite punem ulei de masline ,acoperim si lasam la crescut inca 30 min.
Pornim cuptorul sa se incalzeasca.
In gropitele din aluat punem rosiile , busuiocul rupt in bucatele si maslinele , presaram sare si punem la copt 20- 25 min.
In patea de jos a cuptorului puneti un vas mic cu apa .
Dupa ce s-a copt scoateti din tava pe un gratar .
Amestecati boiaua ,oregano , piperul si praful de usturoi si presarati peste painea scoasa din cuptor .
Nota : aceasta paine este perfecta si pentru sandwichuri .