Funscrape.Com

Funscrape.Com | More New Year 2010 Comments



reteta este  tradusa de mine ,...
poza de pe net





Ingrediente :

   - un borcan ciuperci întregi ,

   - 2-3 cartofi ,
   - 2-3 morcovi ,
   - 1 piept de pui ,

   - 2 -3 oua ,
  
- 1 legătură mărar  ,
   -
maioneză ,

   - sare și piper ,


Mod preparare :

- se pune la fiert (la foc mare) în apă rece , se lasă să dea în clocot , se ia spuma , se reduce focul ,se adaugă sarea , se mai spumuiește dacă este cazul , se adaugă morcovi (se poate pune și un pătrunjel rădăcină și o ceapă , facultativ )  boabele de piper și se lasă să fiarbă la foc mic 30min.

- se adaugă cartofii și se mai lasă 10 min.

- se scoate pe un platou zarzavatul și carnea , se lasă să se răcească ;

Notă : în supa rezultată după ce o strecuram putem pune la fiert  niște  tăieței de casă .

Asamblarea :

   1. -  avem nevoie de un bol mediu pe care îl ungem cu ulei de  măsline/floarea-soarelui 
   2. -  punem în straturi următoarele :
   
3. - ciupercile cu pălăria în jos ,
   
4. - mărar tocat mărunt ,
   
5. - cartofi fierți și răciți dați  pe  răzătoare mare ,
   
6. - maioneză ,
   
7. - morcovi fierți și răciți dați pe răzătoarea mare ,

   8. - maioneză ,
   
9. - ouă fierte date pe o răzătoarea mare ,
  
10. - maioneză ,
  
11. - piept de pui fiert și tăiat mărunt ,
  
12. - acoperim bolul cu o farfurie, dam la rece 10 min.
  
13. - scoatem salata ,  bolul acoperit cu farfuria pe care urmează să o servim trebuie
întors dintro mișcare și salata este gata pentru servit .


Poftă bună !
 

Pizza cu sos alb


Flan



 

 


Această reţeta delicioasă am descoperito căutând ceva rapid, pentru platourile cu aperitive pregătite pentru ziua fiicei mele .

Poate vă întrebaţi de ce bulete de brânzeturi şi nu de caşcaval , simplu fiindcă are în compoziţie mai multe tipuri de brânză .

Ingrediente

200gr caşcaval

200gr telemea oaie (mai uscată)

200gr brânză de vaci

2 ouă

100gr făină albă

sare , piper

1/2legătură frunze de mărar tocate fin

½ de linguriţă bicarbonat de sodiu/ praf de copt stins cu zeamă de şămâie sau oţet

ulei pentru prăjit

Mod de preparare


Se dă caşcavalul şi telemeaua pe răzătoarea mică , se adaugă brânza de vaci pasată cu furculiţa , ouăle , făina cernută , mărarul , se condimentează după gust ( atenţie la sare).

Se frământă totul bine sau se amestecă cu mixerul , daca pasta este prea moale se mai adaugă făină .

Se lasă să se odihnească puţin , să se întrepătrundă aromele.

Se formează bile de mărimea unei nuci , pe care le prăjim în ulei încins pe toate părţile.

Se scot pe prosoape de hârtie .


Atenţiune !


Nu puneţi prea multe bulete în vasul în care le prăjiţi deoarece cresc .


Poftă bună!




Rulada de cascaval cu sunca
Bulete de branza

Ardei umpuluti cu crema de branza
Rulada de spanac cu sunca
Rosii umplute cu salata de vinete


Ingrediente

* 240 gr ton (conserva natur sau cu ulei)
* 100 gr unt
* 1 lingt suc lamaie proaspat
* 4 ling maioneza
* cateva felii subtiri de lamaie

Preparare:

* se freaca tonul scurs bine de grasime cu untul la temperatura camerei , se adauga sucul de lamaie si maioneza treptat si se mixeaza in continuare pana cand obtinem o pasta cremoasa
* luam cateva felii de paine graham pe care o prajim ,decupam forme dupa placul inimi si cu spritul punem pe fiecare bucatica mouse de ton , ornam cu bucatele de lamaie




o reteta simpla si gustoasa



* o conserva ciuperci feliate
* sare, piper alb
* maioneza

*ciupercile scurse bine se amesteca cu maioneza , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust

*se orneaza cu felii de gogosar sau lamaie dupa gustul fiecaruia

*se serveste cu tartine sau biscuiti

Pofta buna !



Ingrediente :

* 250 gr orez
* 250 gr cascaval
* 250 gr sunca /salam de sunca
* 1 ardei gras rosu
* o conserva porumb
* o conserva ananas
* patrunjel verde tocat marunt

* un galbenus de ou
* 1/2 l ulei
* un iaurt mic cremosso
* sare, piper alb

Preparare ;

* se pune orezul la fiert in apa cu sare , se fierbe aldente , se clateste cu apa rece si se scurge bine de apa
*se face o maioneza din galbenusul de ou si ulei , se adauga sarea si piperul nu foarte mult fiindca cascavalul si sunca sunt sarate
*cand este gata maioneza adaugam iaurtil si ametecam bine

* se ia un bol mare in care se pune : cascavalul , sunca , ardeiul gras si ananasul taiate cubulete mici , orezul ,boabele de porumb , patrunjelul si la final maioneza ,se amesteca totul cu grija , se potriveste de sare daca mai este cazul

* se da la rece pentru o ora sa se intrepatrunda aromele

Pofta buna !






Aluat :



*400 gr.faina alba cernuta ;
*200 ml lapte caldut ;
*1 lingurita sare;
*25gr.dojdie ;
*4 linguri de ulei de masline ;

*1 ou ;

Umplutura :



*400 – 450 grame ficat de pui ;
*6-7 oua fierte ;
*2-3 felii de paine ;
*1 leg. ceapa verde ;
*1 leg. frunze de patrunjel ;
*1 ou crud ;
*sare si piper (delikat) ;



Mod de preparare :



*spalam bine ficatei si in punem la fiert 10-15 min . , ii scurgem ii lasam sa se raceasca ;
*dam prin masina de tocat ficatul , painea inmuiata si scursa bine , ceapa verde si verdeturile ;
*punem totul intrun castron , condimentam si adaugam oul crud si amestecam bine ;
*separat ungem o forma rotunda de yena cu unt/margarina ;
*impartim aluatul : 2/3 il intindem intro foaie rotunda mai mare care sa ne ajunga si pe margini cand o asezam in forma , iar a doua bucata intro foaie mai mica , pentru partea de sus ;
*asezam foaia mai mare in forma , punem jumatate din umplutura , asezam ouale care au fost fierte , curatate si racite , punem restul de umplutura , avand grija sa intre si printer oua , o aranjam frumos ;
*deasupra se pune foaia mai mica , se taie surplusul de aluat , se aranjaza frumos marginile , iar din aluatul ramas se fac divaerse frunzulite/flori care se arnjeaza dupa bunul plac pe placinta ;
*se unge cu galbenus de ou si se pune la copt in cuptorul preincalzit , cca 30-35 min , in functie de cuptorul fiecaruia ;
*se scoate si se pune pe un gratar la racit , se servete cu salata de castraveti ;



Nota : este foarte buna si a doua zi rece , se poate pune si la serviciu




Va doresc pofta buna .




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paste fercit si Hristos a inviat .

free myspace comments

Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări ! Paşte Fericit şi Hristos a Înviat!


free myspace comments




Cornulete

Se pot umple cu : nuca, mac ,majun, rahat


Ingrediente :


* 1 cana smantana
* 1 cana untura
* 4 galbenusuri
* 1 lingurita sare
* faina cata ia


Nota :
se poate folosi si iaurt dar numai partial ¼ de cana iaurt ¾ smantana

Pentru uns

* untura topita si racita
* faina pentru pudrat



Pentru umplut:


* nuca , mac , rahat sau majun
* zahar
* albus de ou
* coaja de lamaie
* zahar vanilinat

Pentru pudrat :

* zahar praf vanilinat

Preparare:

* se framanta un aluat din ingredientele de mai sus se lasa sa stea ½ de ora , se intinde o foaie cat mai subtire , se unge cu untura topita si se pudreaza cu faina , * se ruleaza pe partea lunga ;
* se taie bucati cat o nuca , se aplatizeaza si se intinde , se pune umplutura , se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt ;
* se pun la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. ;
* se scot cu atentie se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf vanilinat ;

Pofta buna !



Se ştie că meniul de paşte trebuie să conţină neaparat :

* ouă roşii

* pască

* cozonac

* preparate din miel , nelipsitul drob



Meniul meu
la micul dejun :

* ouă roşii , şuncă fiartă ,brânză , crudităţi ,... şi pască

la prânz

Aperitiv

* drob de miel

* ruladă cu piept de pui

* platou cu brânzeturi , salamuri uscate şi crudităţi de sezon

* salată de boeuf

* ouă roşii

* sărăţele ,covrigei



Felul I

* ciorbă de miel/ied cu măcriş

Felul II

* friptură de miel la cuptor / ied , cu legume

pentru copiii

* pulpe la cuptor cu cartofi piure şi salata de castraveţi


desert

* cornuleţe

* coroniţă umplută cu mac

* prăjitură nu ştiu încă dacă fac sau salată de fructe ,mă mai gândesc

* tort tiramisu



Îmi permit să pun câteva sfaturi şi recomandări ;

Sfaturi

Faceţi cumpărăturile din timp , atenţie mărită de unde faceţi aprovizionarea pentru a nu avea surprize nedorite , mare grijă la miel şi la ouă , dar şi la portofel .


Aranjarea mesei de paşte

Sfaturi pentru masa de paşte


Recomandări

Aperitiv

- Antipasto Sausage Skewers

Dulcele de acasă

- Cheesecake Flan

- Chocolate Pound Cake


Premii 2009

Premiile sunt primite în acest an de la Kris o prietenă dragă sufletului meu , care are o familie minunată , un suflet mare care ne poartă pe cale virtuală în nenumărate călătorii alături de cei dragi ei .

Îţi mulţumesc draga mea

şi îmi cer scuze că abia acum apar premiile , dar am avut căteva probleme şi nu am apucat mai repede .

în martie au fost din nou mai multe premii ,










unul deosebit care a fost de 8 Martie



o îmbrăţişare sosită de la Kris


Acestea au fost premiile luni ianuarie








ofer la rândul meu aceste premii tuturor fetelor din lista mea cât şi celor care vizitează acest blog.


Paini diverse modele si umpluturi

Trandafiri din pasta de lapte/ thanks Lili

About this blog


Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.



Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
joi, 31 decembrie 2009
Funscrape.Com

Funscrape.Com | More New Year 2010 Comments

Salata in ,,Poiana cu ciuperci "

duminică, 6 decembrie 2009


reteta este  tradusa de mine ,...
poza de pe net





Ingrediente :

   - un borcan ciuperci întregi ,

   - 2-3 cartofi ,
   - 2-3 morcovi ,
   - 1 piept de pui ,

   - 2 -3 oua ,
  
- 1 legătură mărar  ,
   -
maioneză ,

   - sare și piper ,


Mod preparare :

- se pune la fiert (la foc mare) în apă rece , se lasă să dea în clocot , se ia spuma , se reduce focul ,se adaugă sarea , se mai spumuiește dacă este cazul , se adaugă morcovi (se poate pune și un pătrunjel rădăcină și o ceapă , facultativ )  boabele de piper și se lasă să fiarbă la foc mic 30min.

- se adaugă cartofii și se mai lasă 10 min.

- se scoate pe un platou zarzavatul și carnea , se lasă să se răcească ;

Notă : în supa rezultată după ce o strecuram putem pune la fiert  niște  tăieței de casă .

Asamblarea :

   1. -  avem nevoie de un bol mediu pe care îl ungem cu ulei de  măsline/floarea-soarelui 
   2. -  punem în straturi următoarele :
   
3. - ciupercile cu pălăria în jos ,
   
4. - mărar tocat mărunt ,
   
5. - cartofi fierți și răciți dați  pe  răzătoare mare ,
   
6. - maioneză ,
   
7. - morcovi fierți și răciți dați pe răzătoarea mare ,

   8. - maioneză ,
   
9. - ouă fierte date pe o răzătoarea mare ,
  
10. - maioneză ,
  
11. - piept de pui fiert și tăiat mărunt ,
  
12. - acoperim bolul cu o farfurie, dam la rece 10 min.
  
13. - scoatem salata ,  bolul acoperit cu farfuria pe care urmează să o servim trebuie
întors dintro mișcare și salata este gata pentru servit .


Poftă bună !
 

Pizza cu sos alb

miercuri, 11 noiembrie 2009

Paine porcusor


Flan

joi, 5 noiembrie 2009


 

 


Bulete de brânză

miercuri, 13 mai 2009

Această reţeta delicioasă am descoperito căutând ceva rapid, pentru platourile cu aperitive pregătite pentru ziua fiicei mele .

Poate vă întrebaţi de ce bulete de brânzeturi şi nu de caşcaval , simplu fiindcă are în compoziţie mai multe tipuri de brânză .

Ingrediente

200gr caşcaval

200gr telemea oaie (mai uscată)

200gr brânză de vaci

2 ouă

100gr făină albă

sare , piper

1/2legătură frunze de mărar tocate fin

½ de linguriţă bicarbonat de sodiu/ praf de copt stins cu zeamă de şămâie sau oţet

ulei pentru prăjit

Mod de preparare


Se dă caşcavalul şi telemeaua pe răzătoarea mică , se adaugă brânza de vaci pasată cu furculiţa , ouăle , făina cernută , mărarul , se condimentează după gust ( atenţie la sare).

Se frământă totul bine sau se amestecă cu mixerul , daca pasta este prea moale se mai adaugă făină .

Se lasă să se odihnească puţin , să se întrepătrundă aromele.

Se formează bile de mărimea unei nuci , pe care le prăjim în ulei încins pe toate părţile.

Se scot pe prosoape de hârtie .


Atenţiune !


Nu puneţi prea multe bulete în vasul în care le prăjiţi deoarece cresc .


Poftă bună!

Platouri




Rulada de cascaval cu sunca
Bulete de branza

Ardei umpuluti cu crema de branza
Rulada de spanac cu sunca
Rosii umplute cu salata de vinete

Mouse de ton


Ingrediente

* 240 gr ton (conserva natur sau cu ulei)
* 100 gr unt
* 1 lingt suc lamaie proaspat
* 4 ling maioneza
* cateva felii subtiri de lamaie

Preparare:

* se freaca tonul scurs bine de grasime cu untul la temperatura camerei , se adauga sucul de lamaie si maioneza treptat si se mixeaza in continuare pana cand obtinem o pasta cremoasa
* luam cateva felii de paine graham pe care o prajim ,decupam forme dupa placul inimi si cu spritul punem pe fiecare bucatica mouse de ton , ornam cu bucatele de lamaie




Salata de ciuperci

luni, 11 mai 2009
o reteta simpla si gustoasa



* o conserva ciuperci feliate
* sare, piper alb
* maioneza

*ciupercile scurse bine se amesteca cu maioneza , se condimenteaza cu sare si piper dupa gust

*se orneaza cu felii de gogosar sau lamaie dupa gustul fiecaruia

*se serveste cu tartine sau biscuiti

Pofta buna !

Salata exotica

luni, 4 mai 2009


Ingrediente :

* 250 gr orez
* 250 gr cascaval
* 250 gr sunca /salam de sunca
* 1 ardei gras rosu
* o conserva porumb
* o conserva ananas
* patrunjel verde tocat marunt

* un galbenus de ou
* 1/2 l ulei
* un iaurt mic cremosso
* sare, piper alb

Preparare ;

* se pune orezul la fiert in apa cu sare , se fierbe aldente , se clateste cu apa rece si se scurge bine de apa
*se face o maioneza din galbenusul de ou si ulei , se adauga sarea si piperul nu foarte mult fiindca cascavalul si sunca sunt sarate
*cand este gata maioneza adaugam iaurtil si ametecam bine

* se ia un bol mare in care se pune : cascavalul , sunca , ardeiul gras si ananasul taiate cubulete mici , orezul ,boabele de porumb , patrunjelul si la final maioneza ,se amesteca totul cu grija , se potriveste de sare daca mai este cazul

* se da la rece pentru o ora sa se intrepatrunda aromele

Pofta buna !

Placinta cu ficat si oua - Geta

sâmbătă, 25 aprilie 2009





Aluat :



*400 gr.faina alba cernuta ;
*200 ml lapte caldut ;
*1 lingurita sare;
*25gr.dojdie ;
*4 linguri de ulei de masline ;

*1 ou ;

Umplutura :



*400 – 450 grame ficat de pui ;
*6-7 oua fierte ;
*2-3 felii de paine ;
*1 leg. ceapa verde ;
*1 leg. frunze de patrunjel ;
*1 ou crud ;
*sare si piper (delikat) ;



Mod de preparare :



*spalam bine ficatei si in punem la fiert 10-15 min . , ii scurgem ii lasam sa se raceasca ;
*dam prin masina de tocat ficatul , painea inmuiata si scursa bine , ceapa verde si verdeturile ;
*punem totul intrun castron , condimentam si adaugam oul crud si amestecam bine ;
*separat ungem o forma rotunda de yena cu unt/margarina ;
*impartim aluatul : 2/3 il intindem intro foaie rotunda mai mare care sa ne ajunga si pe margini cand o asezam in forma , iar a doua bucata intro foaie mai mica , pentru partea de sus ;
*asezam foaia mai mare in forma , punem jumatate din umplutura , asezam ouale care au fost fierte , curatate si racite , punem restul de umplutura , avand grija sa intre si printer oua , o aranjam frumos ;
*deasupra se pune foaia mai mica , se taie surplusul de aluat , se aranjaza frumos marginile , iar din aluatul ramas se fac divaerse frunzulite/flori care se arnjeaza dupa bunul plac pe placinta ;
*se unge cu galbenus de ou si se pune la copt in cuptorul preincalzit , cca 30-35 min , in functie de cuptorul fiecaruia ;
*se scoate si se pune pe un gratar la racit , se servete cu salata de castraveti ;



Nota : este foarte buna si a doua zi rece , se poate pune si la serviciu




Va doresc pofta buna .


luni, 20 aprilie 2009


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Paste fercit si Hristos a inviat .
sâmbătă, 18 aprilie 2009
free myspace comments

Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să vă aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări ! Paşte Fericit şi Hristos a Înviat!


free myspace comments




Cornulete

miercuri, 15 aprilie 2009
Se pot umple cu : nuca, mac ,majun, rahat


Ingrediente :


* 1 cana smantana
* 1 cana untura
* 4 galbenusuri
* 1 lingurita sare
* faina cata ia


Nota :
se poate folosi si iaurt dar numai partial ¼ de cana iaurt ¾ smantana

Pentru uns

* untura topita si racita
* faina pentru pudrat



Pentru umplut:


* nuca , mac , rahat sau majun
* zahar
* albus de ou
* coaja de lamaie
* zahar vanilinat

Pentru pudrat :

* zahar praf vanilinat

Preparare:

* se framanta un aluat din ingredientele de mai sus se lasa sa stea ½ de ora , se intinde o foaie cat mai subtire , se unge cu untura topita si se pudreaza cu faina , * se ruleaza pe partea lunga ;
* se taie bucati cat o nuca , se aplatizeaza si se intinde , se pune umplutura , se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt ;
* se pun la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. ;
* se scot cu atentie se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf vanilinat ;

Pofta buna !

Ce gătim în acest an pentru masa de paşte ?

marți, 14 aprilie 2009


Se ştie că meniul de paşte trebuie să conţină neaparat :

* ouă roşii

* pască

* cozonac

* preparate din miel , nelipsitul drob



Meniul meu
la micul dejun :

* ouă roşii , şuncă fiartă ,brânză , crudităţi ,... şi pască

la prânz

Aperitiv

* drob de miel

* ruladă cu piept de pui

* platou cu brânzeturi , salamuri uscate şi crudităţi de sezon

* salată de boeuf

* ouă roşii

* sărăţele ,covrigei



Felul I

* ciorbă de miel/ied cu măcriş

Felul II

* friptură de miel la cuptor / ied , cu legume

pentru copiii

* pulpe la cuptor cu cartofi piure şi salata de castraveţi


desert

* cornuleţe

* coroniţă umplută cu mac

* prăjitură nu ştiu încă dacă fac sau salată de fructe ,mă mai gândesc

* tort tiramisu



Îmi permit să pun câteva sfaturi şi recomandări ;

Sfaturi

Faceţi cumpărăturile din timp , atenţie mărită de unde faceţi aprovizionarea pentru a nu avea surprize nedorite , mare grijă la miel şi la ouă , dar şi la portofel .


Aranjarea mesei de paşte

Sfaturi pentru masa de paşte


Recomandări

Aperitiv

- Antipasto Sausage Skewers

Dulcele de acasă

- Cheesecake Flan

- Chocolate Pound Cake


Premii 2009

sâmbătă, 4 aprilie 2009
Premiile sunt primite în acest an de la Kris o prietenă dragă sufletului meu , care are o familie minunată , un suflet mare care ne poartă pe cale virtuală în nenumărate călătorii alături de cei dragi ei .

Îţi mulţumesc draga mea

şi îmi cer scuze că abia acum apar premiile , dar am avut căteva probleme şi nu am apucat mai repede .

în martie au fost din nou mai multe premii ,










unul deosebit care a fost de 8 Martie



o îmbrăţişare sosită de la Kris


Acestea au fost premiile luni ianuarie








ofer la rândul meu aceste premii tuturor fetelor din lista mea cât şi celor care vizitează acest blog.