Aluat :



*400 gr.faina alba cernuta ;
*200 ml lapte caldut ;
*1 lingurita sare;
*25gr.dojdie ;
*4 linguri de ulei de masline ;

*1 ou ;

Umplutura :



*400 – 450 grame ficat de pui ;
*6-7 oua fierte ;
*2-3 felii de paine ;
*1 leg. ceapa verde ;
*1 leg. frunze de patrunjel ;
*1 ou crud ;
*sare si piper (delikat) ;



Mod de preparare :



*spalam bine ficatei si in punem la fiert 10-15 min . , ii scurgem ii lasam sa se raceasca ;
*dam prin masina de tocat ficatul , painea inmuiata si scursa bine , ceapa verde si verdeturile ;
*punem totul intrun castron , condimentam si adaugam oul crud si amestecam bine ;
*separat ungem o forma rotunda de yena cu unt/margarina ;
*impartim aluatul : 2/3 il intindem intro foaie rotunda mai mare care sa ne ajunga si pe margini cand o asezam in forma , iar a doua bucata intro foaie mai mica , pentru partea de sus ;
*asezam foaia mai mare in forma , punem jumatate din umplutura , asezam ouale care au fost fierte , curatate si racite , punem restul de umplutura , avand grija sa intre si printer oua , o aranjam frumos ;
*deasupra se pune foaia mai mica , se taie surplusul de aluat , se aranjaza frumos marginile , iar din aluatul ramas se fac divaerse frunzulite/flori care se arnjeaza dupa bunul plac pe placinta ;
*se unge cu galbenus de ou si se pune la copt in cuptorul preincalzit , cca 30-35 min , in functie de cuptorul fiecaruia ;
*se scoate si se pune pe un gratar la racit , se servete cu salata de castraveti ;



Nota : este foarte buna si a doua zi rece , se poate pune si la serviciu




Va doresc pofta buna .