Se pot umple cu : nuca, mac ,majun, rahat


Ingrediente :


* 1 cana smantana
* 1 cana untura
* 4 galbenusuri
* 1 lingurita sare
* faina cata ia


Nota :
se poate folosi si iaurt dar numai partial ¼ de cana iaurt ¾ smantana

Pentru uns

* untura topita si racita
* faina pentru pudrat



Pentru umplut:


* nuca , mac , rahat sau majun
* zahar
* albus de ou
* coaja de lamaie
* zahar vanilinat

Pentru pudrat :

* zahar praf vanilinat

Preparare:

* se framanta un aluat din ingredientele de mai sus se lasa sa stea ½ de ora , se intinde o foaie cat mai subtire , se unge cu untura topita si se pudreaza cu faina , * se ruleaza pe partea lunga ;
* se taie bucati cat o nuca , se aplatizeaza si se intinde , se pune umplutura , se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt ;
* se pun la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. ;
* se scot cu atentie se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar praf vanilinat ;

Pofta buna !