sursa cookaround.com

multumesc Angelica

magi



pasta marshmallow fondant

Toros kaposzta

Se face cu varza murata si carne proaspata de porc , la tara se face cand se taie porcul .
Eu o fac de cate ori o cere poporul indiferent de anotimp .Acuma reteta originala se face cu carne mai grasa si in untura de porc.

Eu insa de ani de cand am avut hepatita numai gatesc cu untura, in primii anii dupa ce ne-am imbolnavit nu facea nici condimentat ,dar dupa ce ne-am revenit incet incet am folosit din nou condimentele ,avand grija sa nu facem exces , asta a fost ca o paranteza.


Ingrediente :

- 2 kg gulas de porc sau pulpa ;
- 2 1/2 kg varza murata ;
- 2 cepe mari ;
- sare ,piper ;
- 1 lingura boia de ardei dulce ;
- ulei ;
- 1 cana apa ;

Mod de preparare:

- se pune varza in apa rece sa iasa din sare si acreala , se clateste bine si se stoarce , dupa care se pune la calit in 100 gr ulei;
- separat se pune la calit intro tigaie mai mare (wok) ceapa taiata cubulete , se adauga carnea de porc spalata si taiata bucati potrivite se lasa la calit pana cand se albeste ,se potriveste de sare , piper si boia , se completeaza cu apa si se lasa la fiert 35-40 min.
- la final se adauga varza si se mai lasa totul 10 min. sa se patrunda aromele .
- se serveste fierbinte ;

- personal imi place mai mult a doua zi ;

Pofta buna !

zwani.com myspace graphic comments

zwani.com myspace graphic comments

Art coffe














sursa net










reteta este dupa http://gerbera1.livejournal.com/18235.html , pozele nu imi apartin



Avem nevoie de foi de placinta , le punem la decongelat , le desfacem , suprapunem 2-3 foi , taiem patrate , le punem in forme de tarte sau muffins si le coacem 10- 12 min in cuptorul preincalzit , pana cand devin aurii , se pot coace cu cateva zile inainte ,




dupa care le umplem cu ce dorim , in aceasta reteta cu salata de ton

- 1 conserva de ton in ulei (160 gr.)
- 2 castraveciori acri
- 2-3 linguri maioneza
- 1 lingurita suc de lamaie
- piper dupa gust

se amesteca toate impreuna si se umplu cosuletele se orneaza cu fistic macinat sau taiat marunt


Pofta buna !










Awsome Halloween Pumpkins



Halloween Pumpkins 2005



Halloween Pumpkins 2006





Halloween 2007




sursa you tube

sursa you tube

este o reţetă tradiţională rusească

reţeta originală şi pozele de aici este o ciorbă rece care are la bază sfecla roşie
reţeta este tradusă de mine , ea a suferit mici modificări

postat de imagine de utilizator

Ingrediente

- 2-3 buc sfecla de mărime mijlocie (nu foarte mari),
- 1 cartof mare fiert ,
- 1 morcov , 1 păstărnac fierte în prealabil şi tăiate rondele ,
- 3 ouă fierte,
- 1 castravete mare,
- 2-3 ceapă verde,
- frunze de mărar şi pătrujel proaspete,
- 1 căţel de usturoi,
- sare, piper pentru gust,
- 2-3 linguri de oţet / suc de lămâie ,
- 400 g chefir,
- 400 g smântână,

Mod de preparare

- se pun ouăle la fiert ,dupa care se curate si se taie în jumătate fiacre , se taie castravetele cubuleţe şi se pun la rece acoperite ,până la momentul servirii

- se taie ceapa verde inele şi cartoful fiert cuburi , se toacă mărarul fin şi usturoiul

- se amestecă smântâna , chefirul şi oţetul, se mai adaugă 250ml apă.

- se curăţă sfecla şi se taie fâşii / fideluţă , se pune la fiert întrun litru de apă cu puţină sare ,când sfecla este aproape gata se adaugă , cartoful,morcovul , păstărnacul şi ceapa ,

- se lasă să mai dea un clocot ,se adaugă usturoiul sarea şi piperul după gust ,iar la final amestecul de smântână , chefir şi oţet ,se lasă să mai dea un clocot , tragem după foc şi presărăm verdeaţa.

- supa se serveşte rece cu cubuleţe de castravete şi jumătăţi de ou


postat de imagine de utilizator

Notă - în loc de oţet se poate folosi borş

mai multe retete preparate de tanya aici

Poftă bună !

reteta si pozele dupa good-cook.ru

Ingrediente :

- 2 vinete mijlocii ;
- 100 g mozzarella ;
- 4 rosii mici ;
- busuioc ;
- ulei de masline ;
- oten din vin alb / suc de lamaie ;
- sos de rosii ;
- seminte de pin ;

Mod de preparare :

- spalam vinetele la stergem si le taiem pe lungime in felii subtiri , le pudram cu sare si le lasam sa stea cateva ore sau peste noapte , le scurgem si le stergem de surplusul de apa;

- le ungem cu ulei si le punem la prajit intro tigaie incinsa , dupa ce s-au prajit pe ambele parti
le scoatem pe o farfurie ;

- luam doua bucati de vanata le punem una peste alta in cruce la mijloc punem o frunza de busuioc , o bucatica de branza si o felie de rosie ;

postat de imagine de utilizator

- impachetam vanata ca si in poza de mai jos ;


postat de imagine de utilizator

- dupa ce am terminat toate vinetele de impachetat le punem la rece pentru 20-30 min., le scoatem si le punem in cuptorul preincalzit cca5-7 min.

- le aranjam pe un platou si le stropim cu un sos preparat din otet de vin alb/suc de lamaie si ulei de masline ,ornam cu putin sos de rosii si seminte de pin


postat de imagine de utilizator



Pofta buna !


Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005


Ingrediente :

- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;

Mod de preparare :

Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;


Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;


Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se
ţin pe foc 2 min.


Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.


Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei,
tehnologia de preparare este aceiaşi.

Fotografiile sunt din revista.


Morcovi în glazură de miere



Etape :

Pe etape


reteta preluata dupa kuking.net aici





sursa tasteofhome





sursa tasteofhome


Indian Cuisine:How To Make Chicken Jalfrezi

sursa tasteofhome



Indian Cuisine:How To Make Chicken Tikka Masala

sursa tasteofhome


Indian Cuisine:How To Make Butter Chicken

sursa tasteofhome



supa crema o servim cu garlic bread


British Food:How To Make Garlic Bread

suesa tasteofhome

sursa tasteofhome

sursa you tube

sursa http://bohusl.multiply.com



Making Gum Paste Roses

aici gasiti ideei pentru meniuri de halloween tasteofhome/halloween dati clik ,pe urma mergeti la pages si dati clik in continuare pe pagina care doriti sa o cititi , la fel procedati si la cealalta revista
taste ofhome

Snowman

reteta si poza taste of home



pentru realizarea lor avem nevoie de bicuiti , ciocolata alba si bombonele


Halloween Cat / Pisica halloween
reteta si poza taste of home



reteta adaptata

biscuiti facuti in casa sau cmparati daca nu aveti timp ,nutella , bonibon , jeleuri si bucatele de ciocolata

reteta si poza taste of home

copii vor adora aceste fantomite



avem nevoie de 30 buc. capsuni , ciocolata alba , ciocolata neagra si cips de ciocolata pt. ochi

Melcisori

sursa,pozele preluate dupa kuharka




Aluat :


- 300- 400 gr faina
- 1 cana apa calduta
- un varf de cutit de  sare
- 1/2 de cana de ulei 
- 1 ou


Umplutura :



- 500 gr branza de vaci /telemea data pe razatoarea mare
- ou
- marar
- ceapa verde cozi

Se poate umple si cu varza calita/cirese.

Se amesteca intrun bol  oul, sarea si  apa calduta se adauga treptat faina cernuta si se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete .Il rulam intro bila , acoperim si lasam sa se odihneasca pana cand preparam umplutura .

Zdrobim branza cu furculita adaugam sarea , oul si verdeata tocata marunt si amestecam bine .Daca branza este mai uscata se pot adauga inca 2-3 oua .


Impartim aluatul in bile , luam cate o bila , intindem intro forma rotunda cat mai subtire punem branza , impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc , apasam usor cu mana si punem la prajit in tigaia unsa si incinsa .

Prajim pe ambele parti la foc domol sa nu se arda.

Pofta buna.








pozele dupa kuharka



fluture




























_________________


_________________
Марина

pozele dupa kuharka

"Как слепить индейку"

in cautare de modele noi de paine am dat peste aceste minunatii



















Лепим хвостик...























a fost publicat prima data in februarie dar l-am readus din nou in atentie fiind de sezon


Ingrediente :
Blat :

- 5 ouă ;
- 200 gr. unt ;
- 200 gr. zahăr ;
- 200 gr. făină ;
- 1 plic praf de copt ;

Fructe:

- 1kg. prune , spălate şi tăiate în sferturi ;
- 500gr. piersici curăţate şi tăiate felii uniforme (julien) ;
- 500gr. pere curăţate sau nu , tăiate rondele (scoatem căsuţa cu sâmburi) ;
- 400gr.gutui tăiate triunghiuri ;
- 500gr. struguri de masă (cu boabe mari ) negri sau roşii ;
- 2 plic. gelatina pentru tort ;
- 1 borcan mic(420gr.) marmeladă de caise ;
- 150-200gr nuci măcinate ;

Pentru sirop :

- 150 ml apă (sau suc de fructe) ;
- 150 gr. zahăr ;

- 2 plicuri gelatină

Mod de preparare :

- se freacă untul spumă cu zahărul, adaugăm gălbenuşurile pe rând , făina cernută , praful de copt şi la urmă albuşurile bine bătute , amestecăm cu grijă ;
- frămâtăm totul uşor şi repede , până obţinem un aluat omogen ;
- împărţim coca în două jumătăţi , din care întindem 2 foi , de mărimea tăvii ;
- aşezăm prima foaie în tava mare (pătrată ) de la aragaz , tapetată cu hârtie de copt ( lăsaţi hârtia mai mare pe laterale pentru a scoate mai uşor prăjitura din tavă ) , o înţepăm cu furculiţa din loc în loc , pudrăm foaia cu griş ;
- peste aşezăm prunele una lângă alta , fără să lăsăm spaţiu între ele ;
- punem a doua foaie , o înţepăm cu furculiţa , ungem cu marmeladă de caise amestecată cu nuci şi punem la copt în cuptorul preîncălzit , pentru 25-30min.
- dupa 15min putem acoperi prăjitura cu hârtie de copt să nu se ardă nucile prea tare ;

- lăsăm prăjitura să se răcească în tavă şi o scoatem cu hârtia , o punem pe o tava de servit şi tragem hârtia de sub cu grijă ;

- punem apa cu zahărul la fiert şi facem un sirop , în care băgăm gutuile , le lăsăm să fiarbă până se înmoaie de jumătate , le punem întro strecuratoare să se scugă de sirop şi să se răcească ;

- ornăm prăjitura cu piersici , pere , boabe de struguri şi gutui , îmbinând forme şi culori , după fantezia fiecăruia , nu vă zgârciţi şi puneţi toate fructele , trebuie să arate ca un corn al abundenţei ;

- preparăm gelatina respectând indicaţiile după plic , o turnăm peste prăjitură , începând din mijloc spre margini.


Facultativ - putem orna cu ( cornetul/şpritul ) aceasta nebunie , cu 350 ml frişcă bătută , iar în vârful moaţelor punem cireşe sau vişine .


Poftă bună !




Ingrediente :

- 1 pachet foietaj (500 gr.) ;
- 500 gr. carnaciori / crenvrusti ;
- 1 ou ;
- susan ;

- tavi tapetate cu hartie de copt ;

Mod de preparare :

- desfacem foietajul decongelat , il intintem , il taiem in fasii de 1 cm cu pintenul ;
- taiem carnaciori / crenvrusti in buc. de 6-7 cm ;
- luam cate o bucata si infasuram in jurul ei fasii de aluat ,avand grija sa suprapunem puti aluatul ;
- le asezam in tavile tapetate , ungem cu ou batut si presaram susan ;
- punem la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. in functie de puterea cuptorului.

Nota : cele 2 bucati mai mari sunt umplute cu carnat afumat 

Pofta buna !

Paini diverse modele si umpluturi

Trandafiri din pasta de lapte/ thanks Lili

About this blog


Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.



Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Tort pentru craciun

joi, 4 decembrie 2008
sursa cookaround.com

multumesc Angelica

magi



pasta marshmallow fondant

Toros kaposzta

duminică, 23 noiembrie 2008
Se face cu varza murata si carne proaspata de porc , la tara se face cand se taie porcul .
Eu o fac de cate ori o cere poporul indiferent de anotimp .Acuma reteta originala se face cu carne mai grasa si in untura de porc.

Eu insa de ani de cand am avut hepatita numai gatesc cu untura, in primii anii dupa ce ne-am imbolnavit nu facea nici condimentat ,dar dupa ce ne-am revenit incet incet am folosit din nou condimentele ,avand grija sa nu facem exces , asta a fost ca o paranteza.


Ingrediente :

- 2 kg gulas de porc sau pulpa ;
- 2 1/2 kg varza murata ;
- 2 cepe mari ;
- sare ,piper ;
- 1 lingura boia de ardei dulce ;
- ulei ;
- 1 cana apa ;

Mod de preparare:

- se pune varza in apa rece sa iasa din sare si acreala , se clateste bine si se stoarce , dupa care se pune la calit in 100 gr ulei;
- separat se pune la calit intro tigaie mai mare (wok) ceapa taiata cubulete , se adauga carnea de porc spalata si taiata bucati potrivite se lasa la calit pana cand se albeste ,se potriveste de sare , piper si boia , se completeaza cu apa si se lasa la fiert 35-40 min.
- la final se adauga varza si se mai lasa totul 10 min. sa se patrunda aromele .
- se serveste fierbinte ;

- personal imi place mai mult a doua zi ;

Pofta buna !
sâmbătă, 8 noiembrie 2008
zwani.com myspace graphic comments
miercuri, 5 noiembrie 2008
zwani.com myspace graphic comments

Art coffe

joi, 30 octombrie 2008




Art coffe







The Art of Coffee Design




Sculpturi în ciocolată

miercuri, 29 octombrie 2008
sursa net










"Frutas Animadas" a Ritmo de Cha Cha Cha

marți, 28 octombrie 2008

GARNISHES

Culinary Art every day

Cosulet cu salata de ton

luni, 27 octombrie 2008
reteta este dupa http://gerbera1.livejournal.com/18235.html , pozele nu imi apartin



Avem nevoie de foi de placinta , le punem la decongelat , le desfacem , suprapunem 2-3 foi , taiem patrate , le punem in forme de tarte sau muffins si le coacem 10- 12 min in cuptorul preincalzit , pana cand devin aurii , se pot coace cu cateva zile inainte ,




dupa care le umplem cu ce dorim , in aceasta reteta cu salata de ton

- 1 conserva de ton in ulei (160 gr.)
- 2 castraveciori acri
- 2-3 linguri maioneza
- 1 lingurita suc de lamaie
- piper dupa gust

se amesteca toate impreuna si se umplu cosuletele se orneaza cu fistic macinat sau taiat marunt


Pofta buna !

halloween pumkin

joi, 23 octombrie 2008









Awsome Halloween Pumpkins



Halloween Pumpkins 2005



Halloween Pumpkins 2006





Halloween 2007


Christmas cookies



sursa you tube

Decorating Cookies

sursa you tube

Svekolnik cu chefir şi smântână by tanya

miercuri, 22 octombrie 2008
este o reţetă tradiţională rusească

reţeta originală şi pozele de aici este o ciorbă rece care are la bază sfecla roşie
reţeta este tradusă de mine , ea a suferit mici modificări

postat de imagine de utilizator

Ingrediente

- 2-3 buc sfecla de mărime mijlocie (nu foarte mari),
- 1 cartof mare fiert ,
- 1 morcov , 1 păstărnac fierte în prealabil şi tăiate rondele ,
- 3 ouă fierte,
- 1 castravete mare,
- 2-3 ceapă verde,
- frunze de mărar şi pătrujel proaspete,
- 1 căţel de usturoi,
- sare, piper pentru gust,
- 2-3 linguri de oţet / suc de lămâie ,
- 400 g chefir,
- 400 g smântână,

Mod de preparare

- se pun ouăle la fiert ,dupa care se curate si se taie în jumătate fiacre , se taie castravetele cubuleţe şi se pun la rece acoperite ,până la momentul servirii

- se taie ceapa verde inele şi cartoful fiert cuburi , se toacă mărarul fin şi usturoiul

- se amestecă smântâna , chefirul şi oţetul, se mai adaugă 250ml apă.

- se curăţă sfecla şi se taie fâşii / fideluţă , se pune la fiert întrun litru de apă cu puţină sare ,când sfecla este aproape gata se adaugă , cartoful,morcovul , păstărnacul şi ceapa ,

- se lasă să mai dea un clocot ,se adaugă usturoiul sarea şi piperul după gust ,iar la final amestecul de smântână , chefir şi oţet ,se lasă să mai dea un clocot , tragem după foc şi presărăm verdeaţa.

- supa se serveşte rece cu cubuleţe de castravete şi jumătăţi de ou


postat de imagine de utilizator

Notă - în loc de oţet se poate folosi borş

mai multe retete preparate de tanya aici

Poftă bună !

Plic de vanata cu rosii si mozzarella.

reteta si pozele dupa good-cook.ru

Ingrediente :

- 2 vinete mijlocii ;
- 100 g mozzarella ;
- 4 rosii mici ;
- busuioc ;
- ulei de masline ;
- oten din vin alb / suc de lamaie ;
- sos de rosii ;
- seminte de pin ;

Mod de preparare :

- spalam vinetele la stergem si le taiem pe lungime in felii subtiri , le pudram cu sare si le lasam sa stea cateva ore sau peste noapte , le scurgem si le stergem de surplusul de apa;

- le ungem cu ulei si le punem la prajit intro tigaie incinsa , dupa ce s-au prajit pe ambele parti
le scoatem pe o farfurie ;

- luam doua bucati de vanata le punem una peste alta in cruce la mijloc punem o frunza de busuioc , o bucatica de branza si o felie de rosie ;

postat de imagine de utilizator

- impachetam vanata ca si in poza de mai jos ;


postat de imagine de utilizator

- dupa ce am terminat toate vinetele de impachetat le punem la rece pentru 20-30 min., le scoatem si le punem in cuptorul preincalzit cca5-7 min.

- le aranjam pe un platou si le stropim cu un sos preparat din otet de vin alb/suc de lamaie si ulei de masline ,ornam cu putin sos de rosii si seminte de pin


postat de imagine de utilizator



Pofta buna !

Morcovi in glazura de miere


Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005


Ingrediente :

- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;

Mod de preparare :

Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;


Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;


Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se
ţin pe foc 2 min.


Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.


Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei,
tehnologia de preparare este aceiaşi.

Fotografiile sunt din revista.


Morcovi în glazură de miere



Etape :

Pe etape


reteta preluata dupa kuking.net aici





Halloween Supper & Ghosts In the Graveyard

duminică, 19 octombrie 2008
sursa tasteofhome





Chicken Jalfrezi

sursa tasteofhome


Indian Cuisine:How To Make Chicken Jalfrezi

Chicken Tikka Masala

sursa tasteofhome



Indian Cuisine:How To Make Chicken Tikka Masala

Butter Chicken

sursa tasteofhome


Indian Cuisine:How To Make Butter Chicken

Cream of Chicken Soup/ Supa crema de pui

sursa tasteofhome



supa crema o servim cu garlic bread


British Food:How To Make Garlic Bread

Sweet Meringues

suesa tasteofhome

Chocolate Truffles

sursa tasteofhome

Gratin Dauphinois

sursa you tube

Realizarea trandafirilor din pasta

luni, 13 octombrie 2008
sursa http://bohusl.multiply.com



Making Gum Paste Roses

Retete pentru halloween in limba engleza

sâmbătă, 11 octombrie 2008
aici gasiti ideei pentru meniuri de halloween tasteofhome/halloween dati clik ,pe urma mergeti la pages si dati clik in continuare pe pagina care doriti sa o cititi , la fel procedati si la cealalta revista
taste ofhome

Biscuiti de halloween

Snowman

reteta si poza taste of home



pentru realizarea lor avem nevoie de bicuiti , ciocolata alba si bombonele


Halloween Cat / Pisica halloween
reteta si poza taste of home



reteta adaptata

biscuiti facuti in casa sau cmparati daca nu aveti timp ,nutella , bonibon , jeleuri si bucatele de ciocolata

Strawberry Ghosts / Fantome din capsuni

reteta si poza taste of home

copii vor adora aceste fantomite



avem nevoie de 30 buc. capsuni , ciocolata alba , ciocolata neagra si cips de ciocolata pt. ochi

Melcisori

vineri, 10 octombrie 2008

Paine pentru cafea

Placinte cu branza si marar

miercuri, 8 octombrie 2008
sursa,pozele preluate dupa kuharka




Aluat :


- 300- 400 gr faina
- 1 cana apa calduta
- un varf de cutit de  sare
- 1/2 de cana de ulei 
- 1 ou


Umplutura :



- 500 gr branza de vaci /telemea data pe razatoarea mare
- ou
- marar
- ceapa verde cozi

Se poate umple si cu varza calita/cirese.

Se amesteca intrun bol  oul, sarea si  apa calduta se adauga treptat faina cernuta si se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete .Il rulam intro bila , acoperim si lasam sa se odihneasca pana cand preparam umplutura .

Zdrobim branza cu furculita adaugam sarea , oul si verdeata tocata marunt si amestecam bine .Daca branza este mai uscata se pot adauga inca 2-3 oua .


Impartim aluatul in bile , luam cate o bila , intindem intro forma rotunda cat mai subtire punem branza , impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc , apasam usor cu mana si punem la prajit in tigaia unsa si incinsa .

Prajim pe ambele parti la foc domol sa nu se arda.

Pofta buna.








Modele deosebite din aluat dospit

pozele dupa kuharka



fluture




























_________________


_________________
Марина

Paine pasare

pozele dupa kuharka

"Как слепить индейку"

in cautare de modele noi de paine am dat peste aceste minunatii



















Лепим хвостик...























Tort Deliciu de toamnă

marți, 30 septembrie 2008

a fost publicat prima data in februarie dar l-am readus din nou in atentie fiind de sezon


Ingrediente :
Blat :

- 5 ouă ;
- 200 gr. unt ;
- 200 gr. zahăr ;
- 200 gr. făină ;
- 1 plic praf de copt ;

Fructe:

- 1kg. prune , spălate şi tăiate în sferturi ;
- 500gr. piersici curăţate şi tăiate felii uniforme (julien) ;
- 500gr. pere curăţate sau nu , tăiate rondele (scoatem căsuţa cu sâmburi) ;
- 400gr.gutui tăiate triunghiuri ;
- 500gr. struguri de masă (cu boabe mari ) negri sau roşii ;
- 2 plic. gelatina pentru tort ;
- 1 borcan mic(420gr.) marmeladă de caise ;
- 150-200gr nuci măcinate ;

Pentru sirop :

- 150 ml apă (sau suc de fructe) ;
- 150 gr. zahăr ;

- 2 plicuri gelatină

Mod de preparare :

- se freacă untul spumă cu zahărul, adaugăm gălbenuşurile pe rând , făina cernută , praful de copt şi la urmă albuşurile bine bătute , amestecăm cu grijă ;
- frămâtăm totul uşor şi repede , până obţinem un aluat omogen ;
- împărţim coca în două jumătăţi , din care întindem 2 foi , de mărimea tăvii ;
- aşezăm prima foaie în tava mare (pătrată ) de la aragaz , tapetată cu hârtie de copt ( lăsaţi hârtia mai mare pe laterale pentru a scoate mai uşor prăjitura din tavă ) , o înţepăm cu furculiţa din loc în loc , pudrăm foaia cu griş ;
- peste aşezăm prunele una lângă alta , fără să lăsăm spaţiu între ele ;
- punem a doua foaie , o înţepăm cu furculiţa , ungem cu marmeladă de caise amestecată cu nuci şi punem la copt în cuptorul preîncălzit , pentru 25-30min.
- dupa 15min putem acoperi prăjitura cu hârtie de copt să nu se ardă nucile prea tare ;

- lăsăm prăjitura să se răcească în tavă şi o scoatem cu hârtia , o punem pe o tava de servit şi tragem hârtia de sub cu grijă ;

- punem apa cu zahărul la fiert şi facem un sirop , în care băgăm gutuile , le lăsăm să fiarbă până se înmoaie de jumătate , le punem întro strecuratoare să se scugă de sirop şi să se răcească ;

- ornăm prăjitura cu piersici , pere , boabe de struguri şi gutui , îmbinând forme şi culori , după fantezia fiecăruia , nu vă zgârciţi şi puneţi toate fructele , trebuie să arate ca un corn al abundenţei ;

- preparăm gelatina respectând indicaţiile după plic , o turnăm peste prăjitură , începând din mijloc spre margini.


Facultativ - putem orna cu ( cornetul/şpritul ) aceasta nebunie , cu 350 ml frişcă bătută , iar în vârful moaţelor punem cireşe sau vişine .


Poftă bună !


Carnaciori / crenvrusti inveliti in foietaj



Ingrediente :

- 1 pachet foietaj (500 gr.) ;
- 500 gr. carnaciori / crenvrusti ;
- 1 ou ;
- susan ;

- tavi tapetate cu hartie de copt ;

Mod de preparare :

- desfacem foietajul decongelat , il intintem , il taiem in fasii de 1 cm cu pintenul ;
- taiem carnaciori / crenvrusti in buc. de 6-7 cm ;
- luam cate o bucata si infasuram in jurul ei fasii de aluat ,avand grija sa suprapunem puti aluatul ;
- le asezam in tavile tapetate , ungem cu ou batut si presaram susan ;
- punem la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. in functie de puterea cuptorului.

Nota : cele 2 bucati mai mari sunt umplute cu carnat afumat 

Pofta buna !