este o reţetă tradiţională rusească

reţeta originală şi pozele de aici este o ciorbă rece care are la bază sfecla roşie
reţeta este tradusă de mine , ea a suferit mici modificări

postat de imagine de utilizator

Ingrediente

- 2-3 buc sfecla de mărime mijlocie (nu foarte mari),
- 1 cartof mare fiert ,
- 1 morcov , 1 păstărnac fierte în prealabil şi tăiate rondele ,
- 3 ouă fierte,
- 1 castravete mare,
- 2-3 ceapă verde,
- frunze de mărar şi pătrujel proaspete,
- 1 căţel de usturoi,
- sare, piper pentru gust,
- 2-3 linguri de oţet / suc de lămâie ,
- 400 g chefir,
- 400 g smântână,

Mod de preparare

- se pun ouăle la fiert ,dupa care se curate si se taie în jumătate fiacre , se taie castravetele cubuleţe şi se pun la rece acoperite ,până la momentul servirii

- se taie ceapa verde inele şi cartoful fiert cuburi , se toacă mărarul fin şi usturoiul

- se amestecă smântâna , chefirul şi oţetul, se mai adaugă 250ml apă.

- se curăţă sfecla şi se taie fâşii / fideluţă , se pune la fiert întrun litru de apă cu puţină sare ,când sfecla este aproape gata se adaugă , cartoful,morcovul , păstărnacul şi ceapa ,

- se lasă să mai dea un clocot ,se adaugă usturoiul sarea şi piperul după gust ,iar la final amestecul de smântână , chefir şi oţet ,se lasă să mai dea un clocot , tragem după foc şi presărăm verdeaţa.

- supa se serveşte rece cu cubuleţe de castravete şi jumătăţi de ou


postat de imagine de utilizator

Notă - în loc de oţet se poate folosi borş

mai multe retete preparate de tanya aici

Poftă bună !