reteta este dupa http://gerbera1.livejournal.com/18235.html , pozele nu imi apartin
Avem nevoie de foi de placinta , le punem la decongelat , le desfacem , suprapunem 2-3 foi , taiem patrate , le punem in forme de tarte sau muffins si le coacem 10- 12 min in cuptorul preincalzit , pana cand devin aurii , se pot coace cu cateva zile inainte ,
dupa care le umplem cu ce dorim , in aceasta reteta cu salata de ton
- 1 conserva de ton in ulei (160 gr.)
- 2 castraveciori acri
- 2-3 linguri maioneza
- 1 lingurita suc de lamaie
- piper dupa gust
se amesteca toate impreuna si se umplu cosuletele se orneaza cu fistic macinat sau taiat marunt
Pofta buna !
Awsome Halloween Pumpkins
Halloween Pumpkins 2005
Halloween Pumpkins 2006
Halloween 2007
este o reţetă tradiţională rusească
reţeta originală şi pozele de aici este o ciorbă rece care are la bază sfecla roşie
reţeta este tradusă de mine , ea a suferit mici modificări
- 2-3 buc sfecla de mărime mijlocie (nu foarte mari),
- 1 cartof mare fiert ,
- 1 morcov , 1 păstărnac fierte în prealabil şi tăiate rondele ,
- 3 ouă fierte,
- 1 castravete mare,
- 2-3 ceapă verde,
-
- 1 căţel de usturoi,
- sare, piper pentru gust,
- 2-3 linguri de oţet / suc de lămâie ,
- 400 g chefir,
- 400 g smântână,
- se lasă să mai dea un clocot ,se adaugă usturoiul sarea şi piperul după gust ,iar la final amestecul de smântână , chefir şi oţet ,se lasă să mai dea un clocot , tragem după foc şi presărăm verdeaţa.
Notă - în loc de oţet se poate folosi borş
mai multe retete preparate de tanya aici
Poftă bună !
reteta si pozele dupa good-cook.ru
Ingrediente :
- 2 vinete mijlocii ;
- 100 g mozzarella ;
- 4 rosii mici ;
- busuioc ;
- ulei de masline ;
- oten din vin alb / suc de lamaie ;
- sos de rosii ;
- seminte de pin ;
Mod de preparare :
- spalam vinetele la stergem si le taiem pe lungime in felii subtiri , le pudram cu sare si le lasam sa stea cateva ore sau peste noapte , le scurgem si le stergem de surplusul de apa;
- le ungem cu ulei si le punem la prajit intro tigaie incinsa , dupa ce s-au prajit pe ambele parti
le scoatem pe o farfurie ;
- luam doua bucati de vanata le punem una peste alta in cruce la mijloc punem o frunza de busuioc , o bucatica de branza si o felie de rosie ;
- impachetam vanata ca si in poza de mai jos ;
- dupa ce am terminat toate vinetele de impachetat le punem la rece pentru 20-30 min., le scoatem si le punem in cuptorul preincalzit cca5-7 min.
- le aranjam pe un platou si le stropim cu un sos preparat din otet de vin alb/suc de lamaie si ulei de masline ,ornam cu putin sos de rosii si seminte de pin
Pofta buna !
Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005
Ingrediente :
- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;
Mod de preparare :
Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;
Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;
Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se ţin pe foc 2 min.
Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.
Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei, tehnologia de preparare este aceiaşi.
Fotografiile sunt din revista.
Etape :
reteta preluata dupa kuking.net aici
sursa tasteofhome
sursa tasteofhome
Indian Cuisine:How To Make Chicken Jalfrezi
sursa tasteofhome
Indian Cuisine:How To Make Chicken Tikka Masala
sursa tasteofhome
Indian Cuisine:How To Make Butter Chicken
sursa tasteofhome
supa crema o servim cu garlic bread
British Food:How To Make Garlic Bread
aici gasiti ideei pentru meniuri de halloween tasteofhome/halloween dati clik ,pe urma mergeti la pages si dati clik in continuare pe pagina care doriti sa o cititi , la fel procedati si la cealalta revista
taste ofhome
Snowman
reteta si poza taste of home
pentru realizarea lor avem nevoie de bicuiti , ciocolata alba si bombonele
Halloween Cat / Pisica halloween
reteta si poza taste of home
reteta adaptata
biscuiti facuti in casa sau cmparati daca nu aveti timp ,nutella , bonibon , jeleuri si bucatele de ciocolata
reteta si poza taste of home
copii vor adora aceste fantomite
avem nevoie de 30 buc. capsuni , ciocolata alba , ciocolata neagra si cips de ciocolata pt. ochi
Aluat :
- 300- 400 gr faina
- 1 cana apa calduta
- un varf de cutit de sare
- 1/2 de cana de ulei
- 1 ou
Umplutura :
- 500 gr branza de vaci /telemea data pe razatoarea mare
- ou
- marar
- ceapa verde cozi
Se poate umple si cu varza calita/cirese.
Se amesteca intrun bol oul, sarea si apa calduta se adauga treptat faina cernuta si se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete .Il rulam intro bila , acoperim si lasam sa se odihneasca pana cand preparam umplutura .
Zdrobim branza cu furculita adaugam sarea , oul si verdeata tocata marunt si amestecam bine .Daca branza este mai uscata se pot adauga inca 2-3 oua .
Impartim aluatul in bile , luam cate o bila , intindem intro forma rotunda cat mai subtire punem branza , impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc , apasam usor cu mana si punem la prajit in tigaia unsa si incinsa .
Prajim pe ambele parti la foc domol sa nu se arda.
Pofta buna.
pozele dupa kuharka
fluture
_________________
_________________
Марина
pozele dupa kuharka
"Как слепить индейку"
in cautare de modele noi de paine am dat peste aceste minunatii
Лепим хвостик...
About this blog
Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.
Cosulet cu salata de ton
Avem nevoie de foi de placinta , le punem la decongelat , le desfacem , suprapunem 2-3 foi , taiem patrate , le punem in forme de tarte sau muffins si le coacem 10- 12 min in cuptorul preincalzit , pana cand devin aurii , se pot coace cu cateva zile inainte ,
dupa care le umplem cu ce dorim , in aceasta reteta cu salata de ton
- 1 conserva de ton in ulei (160 gr.)
- 2 castraveciori acri
- 2-3 linguri maioneza
- 1 lingurita suc de lamaie
- piper dupa gust
se amesteca toate impreuna si se umplu cosuletele se orneaza cu fistic macinat sau taiat marunt
Pofta buna !
halloween pumkin
Awsome Halloween Pumpkins
Halloween Pumpkins 2005
Halloween Pumpkins 2006
Halloween 2007
Svekolnik cu chefir şi smântână by tanya
reţeta originală şi pozele de aici este o ciorbă rece care are la bază sfecla roşie
reţeta este tradusă de mine , ea a suferit mici modificări
- 2-3 buc sfecla de mărime mijlocie (nu foarte mari),
- 1 cartof mare fiert ,
- 1 morcov , 1 păstărnac fierte în prealabil şi tăiate rondele ,
- 3 ouă fierte,
- 1 castravete mare,
- 2-3 ceapă verde,
-
- 1 căţel de usturoi,
- sare, piper pentru gust,
- 2-3 linguri de oţet / suc de lămâie ,
- 400 g chefir,
- 400 g smântână,
- se lasă să mai dea un clocot ,se adaugă usturoiul sarea şi piperul după gust ,iar la final amestecul de smântână , chefir şi oţet ,se lasă să mai dea un clocot , tragem după foc şi presărăm verdeaţa.
Notă - în loc de oţet se poate folosi borş
mai multe retete preparate de tanya aici
Poftă bună !
Plic de vanata cu rosii si mozzarella.
Ingrediente :
- 2 vinete mijlocii ;
- 100 g mozzarella ;
- 4 rosii mici ;
- busuioc ;
- ulei de masline ;
- oten din vin alb / suc de lamaie ;
- sos de rosii ;
- seminte de pin ;
Mod de preparare :
- spalam vinetele la stergem si le taiem pe lungime in felii subtiri , le pudram cu sare si le lasam sa stea cateva ore sau peste noapte , le scurgem si le stergem de surplusul de apa;
- le ungem cu ulei si le punem la prajit intro tigaie incinsa , dupa ce s-au prajit pe ambele parti
le scoatem pe o farfurie ;
- luam doua bucati de vanata le punem una peste alta in cruce la mijloc punem o frunza de busuioc , o bucatica de branza si o felie de rosie ;
- impachetam vanata ca si in poza de mai jos ;
- dupa ce am terminat toate vinetele de impachetat le punem la rece pentru 20-30 min., le scoatem si le punem in cuptorul preincalzit cca5-7 min.
- le aranjam pe un platou si le stropim cu un sos preparat din otet de vin alb/suc de lamaie si ulei de masline ,ornam cu putin sos de rosii si seminte de pin
Pofta buna !
Morcovi in glazura de miere
Reţetă din revista "Şcoala de gastronomie" Numărul 11 (37) pentru luna iunie 2005
Ingrediente :
- 500 g morcovi tineri ;
- 1 lingură unt ;
- 1 priză de * nucă de Brazilia seamănă cu alunele ;
- 2 linguri miere ;
Mod de preparare :
Se spală şi se curăţă morcovi se taie în jumătăţi sau bucăţi de 2,5 -3 cm dacă sunt mai mari , se pun la fiert în apă cu sare pentru 5-7 min , după care se trec sub un jet de apă rece şi se pun la scurs sau se şterg cu prosop de hârtie ;
Se pune untul la topit întro tigaie , se adaugă * nuca de Braziliană - eu am înlocuito cu scorţişoară - şi mierea , se amestecă ;
Se adaugă morcovi se întorc uşor, pe o parte şi pe alta astfel încât să se acoperă cu glazură , se ţin pe foc 2 min.
Sosul rămas se poate servi separat la carne sau peşte.
Nota : - în glazura de miere, se pot găti şi alte legume tinere, de exemplu, pătrunjel, păstârnac, dovlecei, tehnologia de preparare este aceiaşi.
Fotografiile sunt din revista.
Etape :
reteta preluata dupa kuking.net aici
Retete pentru halloween in limba engleza
taste ofhome
Biscuiti de halloween
reteta si poza taste of home
pentru realizarea lor avem nevoie de bicuiti , ciocolata alba si bombonele
Halloween Cat / Pisica halloween
reteta si poza taste of home
reteta adaptata
biscuiti facuti in casa sau cmparati daca nu aveti timp ,nutella , bonibon , jeleuri si bucatele de ciocolata
Strawberry Ghosts / Fantome din capsuni
copii vor adora aceste fantomite
avem nevoie de 30 buc. capsuni , ciocolata alba , ciocolata neagra si cips de ciocolata pt. ochi
Placinte cu branza si marar
Aluat :
- 300- 400 gr faina
- 1 cana apa calduta
- un varf de cutit de sare
- 1/2 de cana de ulei
- 1 ou
Umplutura :
- 500 gr branza de vaci /telemea data pe razatoarea mare
- ou
- marar
- ceapa verde cozi
Se poate umple si cu varza calita/cirese.
Se amesteca intrun bol oul, sarea si apa calduta se adauga treptat faina cernuta si se framanta pana cand aluatul se desprinde de degete .Il rulam intro bila , acoperim si lasam sa se odihneasca pana cand preparam umplutura .
Zdrobim branza cu furculita adaugam sarea , oul si verdeata tocata marunt si amestecam bine .Daca branza este mai uscata se pot adauga inca 2-3 oua .
Impartim aluatul in bile , luam cate o bila , intindem intro forma rotunda cat mai subtire punem branza , impachetam aluatul aducand de la margini spre mijloc , apasam usor cu mana si punem la prajit in tigaia unsa si incinsa .
Prajim pe ambele parti la foc domol sa nu se arda.
Pofta buna.
Modele deosebite din aluat dospit
fluture
_________________
_________________
Марина
Paine pasare
"Как слепить индейку"
in cautare de modele noi de paine am dat peste aceste minunatii
Лепим хвостик...