a fost publicat prima data in februarie dar l-am readus din nou in atentie fiind de sezon


Ingrediente :
Blat :

- 5 ouă ;
- 200 gr. unt ;
- 200 gr. zahăr ;
- 200 gr. făină ;
- 1 plic praf de copt ;

Fructe:

- 1kg. prune , spălate şi tăiate în sferturi ;
- 500gr. piersici curăţate şi tăiate felii uniforme (julien) ;
- 500gr. pere curăţate sau nu , tăiate rondele (scoatem căsuţa cu sâmburi) ;
- 400gr.gutui tăiate triunghiuri ;
- 500gr. struguri de masă (cu boabe mari ) negri sau roşii ;
- 2 plic. gelatina pentru tort ;
- 1 borcan mic(420gr.) marmeladă de caise ;
- 150-200gr nuci măcinate ;

Pentru sirop :

- 150 ml apă (sau suc de fructe) ;
- 150 gr. zahăr ;

- 2 plicuri gelatină

Mod de preparare :

- se freacă untul spumă cu zahărul, adaugăm gălbenuşurile pe rând , făina cernută , praful de copt şi la urmă albuşurile bine bătute , amestecăm cu grijă ;
- frămâtăm totul uşor şi repede , până obţinem un aluat omogen ;
- împărţim coca în două jumătăţi , din care întindem 2 foi , de mărimea tăvii ;
- aşezăm prima foaie în tava mare (pătrată ) de la aragaz , tapetată cu hârtie de copt ( lăsaţi hârtia mai mare pe laterale pentru a scoate mai uşor prăjitura din tavă ) , o înţepăm cu furculiţa din loc în loc , pudrăm foaia cu griş ;
- peste aşezăm prunele una lângă alta , fără să lăsăm spaţiu între ele ;
- punem a doua foaie , o înţepăm cu furculiţa , ungem cu marmeladă de caise amestecată cu nuci şi punem la copt în cuptorul preîncălzit , pentru 25-30min.
- dupa 15min putem acoperi prăjitura cu hârtie de copt să nu se ardă nucile prea tare ;

- lăsăm prăjitura să se răcească în tavă şi o scoatem cu hârtia , o punem pe o tava de servit şi tragem hârtia de sub cu grijă ;

- punem apa cu zahărul la fiert şi facem un sirop , în care băgăm gutuile , le lăsăm să fiarbă până se înmoaie de jumătate , le punem întro strecuratoare să se scugă de sirop şi să se răcească ;

- ornăm prăjitura cu piersici , pere , boabe de struguri şi gutui , îmbinând forme şi culori , după fantezia fiecăruia , nu vă zgârciţi şi puneţi toate fructele , trebuie să arate ca un corn al abundenţei ;

- preparăm gelatina respectând indicaţiile după plic , o turnăm peste prăjitură , începând din mijloc spre margini.


Facultativ - putem orna cu ( cornetul/şpritul ) aceasta nebunie , cu 350 ml frişcă bătută , iar în vârful moaţelor punem cireşe sau vişine .


Poftă bună !




Ingrediente :

- 1 pachet foietaj (500 gr.) ;
- 500 gr. carnaciori / crenvrusti ;
- 1 ou ;
- susan ;

- tavi tapetate cu hartie de copt ;

Mod de preparare :

- desfacem foietajul decongelat , il intintem , il taiem in fasii de 1 cm cu pintenul ;
- taiem carnaciori / crenvrusti in buc. de 6-7 cm ;
- luam cate o bucata si infasuram in jurul ei fasii de aluat ,avand grija sa suprapunem puti aluatul ;
- le asezam in tavile tapetate , ungem cu ou batut si presaram susan ;
- punem la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. in functie de puterea cuptorului.

Nota : cele 2 bucati mai mari sunt umplute cu carnat afumat 

Pofta buna !

subliniez ca pozele nu imi apartin sunt luate dupa net


realizare pas cu pas aici













mai multe gasiti aici

Sushi Art




Sushi and Sashimi




decorated sushi-roll

Ostropel de pui

Ostropelul este o mancare pregatita din carne de iepure /pasare/miel sau dietetic din carne de vita , care se prajeste mai intai si pe urma se fierbe , spre final se adauga un sos de faina si otet/zeama de lamaie si neaparat usturoi de preferinta verde , dar la fel de bun este si cu catei de usturoi pisati. Ingrediente :

- 1 kg pui / pulpe de pui /piept de pui ;
- 1 ceapa mare ;
- 1 capatana usturoi ;
- 50 ml ulei de masline ;
- 1 conserva rosii decojite ;
- 200 ml vin alb/apa ;
- 50 g faina,
- 1 lingt. zeama de lamaie ;
- piper proaspat macinat ;
- sare ;

Mod de preparare :

- se curata cu atentie carnea , se spala cu apa rece si se sterge ;

- se pune uleiul in wok la incins se adauga carnea condimentata cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe toate partile , dupa ce s-a prajit se scoate cu lingura cu gauri si se da deoparte ;

- se curata si se toaca usturoiul ;

- in uleiul incins se adauga ceapa taiata marunt se lasa putin la calit (atentie sa nu se arda) , adaugam faina , rosiile decojite si taiate marunt , bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic ,cca 10-15 min.;

- adaugam vinul/apa ,zeama de lamaie/otetul , potrivim de sare si piper si adaugam si usturoiul pisat , se mai lasa sa fiarba 5-10 min.

- se serveste cu mamaliga sau cartofi piure ;


Nota : - ostropelul poate fi gatit si dietetic pentru cei cu probleme de sanatate si pentru copii , in loc de vin vom folosi apa sau zeama de carnea , in loc de otet putina zeama de lamaie, vom avea mare grija la piper si sare , vom scoate ceapa prajita si vom reduce din cantitatea de usturoi.


Pofta buna !


Brioşe cu legume

Ingrediente:

- 2 ouă ;
- 125 ml lapte bătut ;
- 125 ml ulei ;
- o legăt.ceapă verde ;
- 2 ardei capia ;
- 200 gr fasole verde din conservă scursa de ap
ă ;
- 350 gr făină ;
- 1 plic praf de copt ;
- 1 dovlecel mic ;
- 100 gr brânză telemea ;
- o legăt,mărar ;
- sare , piper , iaurt ;

Mod de preparare:

- se curăţă ceapa verde de foile veştede, se spală şi se aie mărunt ;
- dovlecelul se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari , se pune întro strecurătoare şi se presează ca să elimine apa ;

- ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt , se pun în vas, împreună cu celelalte legume tăiate mărunt, fasolea verde, brânza rasă şi mă­rarul tocat ;

- întrun bol mai mare se pun ouăle cu puţină sare şi se mi­xează până când îşi dublează volumul ,se adaugă uleiul , laptele bătut , praful de copt, sarea şi piperul ;

- se adaugă făina cernută şi se mixează ;

- se adaugă în compozitie , amestecul de legume şi brânza se amestecă bine cu o lingură, se unge o tavă de brioşe cu ulei (putem pune şi hârtii pentru briose) se pune din compoziţie cu o lingură ;

- se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coc cca 20-25 de . la foc mediu ;

Notă : se servesc fierbinţi sau reci, cu iaurt .


Poftă bună !


Paini diverse modele si umpluturi

Trandafiri din pasta de lapte/ thanks Lili

About this blog


Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.



Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Tort Deliciu de toamnă

marți, 30 septembrie 2008

a fost publicat prima data in februarie dar l-am readus din nou in atentie fiind de sezon


Ingrediente :
Blat :

- 5 ouă ;
- 200 gr. unt ;
- 200 gr. zahăr ;
- 200 gr. făină ;
- 1 plic praf de copt ;

Fructe:

- 1kg. prune , spălate şi tăiate în sferturi ;
- 500gr. piersici curăţate şi tăiate felii uniforme (julien) ;
- 500gr. pere curăţate sau nu , tăiate rondele (scoatem căsuţa cu sâmburi) ;
- 400gr.gutui tăiate triunghiuri ;
- 500gr. struguri de masă (cu boabe mari ) negri sau roşii ;
- 2 plic. gelatina pentru tort ;
- 1 borcan mic(420gr.) marmeladă de caise ;
- 150-200gr nuci măcinate ;

Pentru sirop :

- 150 ml apă (sau suc de fructe) ;
- 150 gr. zahăr ;

- 2 plicuri gelatină

Mod de preparare :

- se freacă untul spumă cu zahărul, adaugăm gălbenuşurile pe rând , făina cernută , praful de copt şi la urmă albuşurile bine bătute , amestecăm cu grijă ;
- frămâtăm totul uşor şi repede , până obţinem un aluat omogen ;
- împărţim coca în două jumătăţi , din care întindem 2 foi , de mărimea tăvii ;
- aşezăm prima foaie în tava mare (pătrată ) de la aragaz , tapetată cu hârtie de copt ( lăsaţi hârtia mai mare pe laterale pentru a scoate mai uşor prăjitura din tavă ) , o înţepăm cu furculiţa din loc în loc , pudrăm foaia cu griş ;
- peste aşezăm prunele una lângă alta , fără să lăsăm spaţiu între ele ;
- punem a doua foaie , o înţepăm cu furculiţa , ungem cu marmeladă de caise amestecată cu nuci şi punem la copt în cuptorul preîncălzit , pentru 25-30min.
- dupa 15min putem acoperi prăjitura cu hârtie de copt să nu se ardă nucile prea tare ;

- lăsăm prăjitura să se răcească în tavă şi o scoatem cu hârtia , o punem pe o tava de servit şi tragem hârtia de sub cu grijă ;

- punem apa cu zahărul la fiert şi facem un sirop , în care băgăm gutuile , le lăsăm să fiarbă până se înmoaie de jumătate , le punem întro strecuratoare să se scugă de sirop şi să se răcească ;

- ornăm prăjitura cu piersici , pere , boabe de struguri şi gutui , îmbinând forme şi culori , după fantezia fiecăruia , nu vă zgârciţi şi puneţi toate fructele , trebuie să arate ca un corn al abundenţei ;

- preparăm gelatina respectând indicaţiile după plic , o turnăm peste prăjitură , începând din mijloc spre margini.


Facultativ - putem orna cu ( cornetul/şpritul ) aceasta nebunie , cu 350 ml frişcă bătută , iar în vârful moaţelor punem cireşe sau vişine .


Poftă bună !


Carnaciori / crenvrusti inveliti in foietaj



Ingrediente :

- 1 pachet foietaj (500 gr.) ;
- 500 gr. carnaciori / crenvrusti ;
- 1 ou ;
- susan ;

- tavi tapetate cu hartie de copt ;

Mod de preparare :

- desfacem foietajul decongelat , il intintem , il taiem in fasii de 1 cm cu pintenul ;
- taiem carnaciori / crenvrusti in buc. de 6-7 cm ;
- luam cate o bucata si infasuram in jurul ei fasii de aluat ,avand grija sa suprapunem puti aluatul ;
- le asezam in tavile tapetate , ungem cu ou batut si presaram susan ;
- punem la copt in cuptorul preincalzit cca 10-15 min. in functie de puterea cuptorului.

Nota : cele 2 bucati mai mari sunt umplute cu carnat afumat 

Pofta buna !

Arta si maiestrie in bucatarie

duminică, 28 septembrie 2008
subliniez ca pozele nu imi apartin sunt luate dupa net


realizare pas cu pas aici













mai multe gasiti aici

Sushi Art

sâmbătă, 27 septembrie 2008



Sushi and Sashimi




decorated sushi-roll

Sushi

Ostropel de pui

vineri, 12 septembrie 2008
Ostropelul este o mancare pregatita din carne de iepure /pasare/miel sau dietetic din carne de vita , care se prajeste mai intai si pe urma se fierbe , spre final se adauga un sos de faina si otet/zeama de lamaie si neaparat usturoi de preferinta verde , dar la fel de bun este si cu catei de usturoi pisati. Ingrediente :

- 1 kg pui / pulpe de pui /piept de pui ;
- 1 ceapa mare ;
- 1 capatana usturoi ;
- 50 ml ulei de masline ;
- 1 conserva rosii decojite ;
- 200 ml vin alb/apa ;
- 50 g faina,
- 1 lingt. zeama de lamaie ;
- piper proaspat macinat ;
- sare ;

Mod de preparare :

- se curata cu atentie carnea , se spala cu apa rece si se sterge ;

- se pune uleiul in wok la incins se adauga carnea condimentata cu sare si piper si se lasa sa se prajeasca pe toate partile , dupa ce s-a prajit se scoate cu lingura cu gauri si se da deoparte ;

- se curata si se toaca usturoiul ;

- in uleiul incins se adauga ceapa taiata marunt se lasa putin la calit (atentie sa nu se arda) , adaugam faina , rosiile decojite si taiate marunt , bucatile de pui si lasam sa fiarba la foc mic ,cca 10-15 min.;

- adaugam vinul/apa ,zeama de lamaie/otetul , potrivim de sare si piper si adaugam si usturoiul pisat , se mai lasa sa fiarba 5-10 min.

- se serveste cu mamaliga sau cartofi piure ;


Nota : - ostropelul poate fi gatit si dietetic pentru cei cu probleme de sanatate si pentru copii , in loc de vin vom folosi apa sau zeama de carnea , in loc de otet putina zeama de lamaie, vom avea mare grija la piper si sare , vom scoate ceapa prajita si vom reduce din cantitatea de usturoi.


Pofta buna !


Brioşe cu legume

miercuri, 10 septembrie 2008

Ingrediente:

- 2 ouă ;
- 125 ml lapte bătut ;
- 125 ml ulei ;
- o legăt.ceapă verde ;
- 2 ardei capia ;
- 200 gr fasole verde din conservă scursa de ap
ă ;
- 350 gr făină ;
- 1 plic praf de copt ;
- 1 dovlecel mic ;
- 100 gr brânză telemea ;
- o legăt,mărar ;
- sare , piper , iaurt ;

Mod de preparare:

- se curăţă ceapa verde de foile veştede, se spală şi se aie mărunt ;
- dovlecelul se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari , se pune întro strecurătoare şi se presează ca să elimine apa ;

- ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt , se pun în vas, împreună cu celelalte legume tăiate mărunt, fasolea verde, brânza rasă şi mă­rarul tocat ;

- întrun bol mai mare se pun ouăle cu puţină sare şi se mi­xează până când îşi dublează volumul ,se adaugă uleiul , laptele bătut , praful de copt, sarea şi piperul ;

- se adaugă făina cernută şi se mixează ;

- se adaugă în compozitie , amestecul de legume şi brânza se amestecă bine cu o lingură, se unge o tavă de brioşe cu ulei (putem pune şi hârtii pentru briose) se pune din compoziţie cu o lingură ;

- se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coc cca 20-25 de . la foc mediu ;

Notă : se servesc fierbinţi sau reci, cu iaurt .


Poftă bună !