Ingrediente :

- 500 ml lapte ;
- 2 plicuri zahar vanilat ;
- 2 ling. zahar ;
- 150 gr orez ;
- 500 gr visine fara samburi ;
- 2 ling. zahar, un plic zahar vanilat ;
- 200 gr fursecuri sau biscuiti ;
- 125 ml frisca ;
- ciocolata rasa ;

Mod de preparare :

- se pune la fiert laptele cu 2 plicuri zahar vanilat si 2 linguri zahar , cand clocoteste se adauga in ploaie orezul spalat si scurs de apa , se fierbe la foc mic , se lasa sa se raceasca ;

- se amesteca visinele cu 2 linguri zahar si un plic zahar vanilat ;
- se bate frisca si se adauga peste orezul racit se incorporeaza cu grija , amestecand prin rasturnare ;

- pe fundul unei tavi (diametru 26 cm) tapetate cu celofan se pun biscuitii , se stropesc cu visinata si se pun visinele , adauga crema de orez , se presara cu ciocolata razuita si se da la rece ;


Pofta buna !