Ingrediente :

- 12 foi de plăcintă Linco ;
- 1 kg brânză dulce de vaci ;
- 50 - 100 gr. stafide ;
- esenţă de rom ;
- 100-150 gr. zahăr ;
- coaja rasă de la o lămâie ;
- 2 ouă ;
- 50 gr. griş ;

Sos :

- 2 ouă ;
- 2 plcuri zahăr vanilinat ;
- 200 gr, smântână ;


Mod de preparare :

- punem brânza întrun castron şi o pasăm cu furculiţa , adăugăm ouăle bătute , zahărul , coaja de lămâie şi stafidele care au fost ţinute în esenţă de rom şi amestecăm bine ;

- luăm foile de plăcintă , suprapunem câte 3 foi - pe care le pregătim astfel punem o foaie pe blatul de lucru ungem cu ulei folosind pensula ,peste punem a doua foaie ungem din nou şi punem a treia foaie , resărăm griş şi punem 1/4 din crema de brânză ,rulăm şi punem întro tavă de copt unsă cu unt , procedăm la fel şi cu următoarele ,vom obţine 4 rulade ,le punem unele lângă altele ;

- se bat ouăle cu zahărul vanilinat se adaugă smântâna se amestecă bine şi se toarnă peste rulourile cu brânză din tavă , se pune la copt în cuptorul preîncălzit cca 35-40min.;

- se poate servi calda sau rece pudrată cu zahăr praf ;

Poftă bună !