reteta si poza preluate din Revista Ioana
Ingrediente :
- 150 g faina ;
- 50 g zahar ;
- 1 lingurita scortisoara praf ;
- 150 g margarina ;
- 1 cutie piersici (850 ml) ;
- 2 linguri zahar pudra ;
- sucul de la 1 lamaie ;
- 3 linguri lichior de piersici ,dupa gust ;
Mod de preparare:
- puneti intrun castron faina, zaharul si scortisoara, precum si margarina moale si framantati un aluat faramitat ;
- incingeti cuptorul la 180 grade C ;
- scurgeti piersicile intr-o strecuratoare si taiati-le bucati ;
- amestecati-le cu zaharul pudra cernut, sucul de lamaie si eventual cu lichiorul ;
- asezati-le intr-o forma de sufleu unsa in prealabil cu grasime ;
presarati faramitele de aluat in mod egal si coaceti totul 25-30 de minute ;
- serviti piersicile calde , merge foarte bine cu sos de vanilie sau inghetata de nuci ;
Nota : - daca pregatiti aluatul faramitat fara alcool si doriti, totusi, sa dati gustului o nota aparte, puteti amesteca piersicile cu sirop de lamaie sau de coacaze negre.
Pofta buna !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu