reteta si poza preluate din Revista Ioana











Ingrediente :


- 150 g faina ;

- 50 g zahar ;

- 1 lingurita scortisoara praf ;

- 150 g margarina ;

- 1 cutie piersici (850 ml) ;

- 2 linguri zahar pudra ;

- sucul de la 1 lamaie ;

- 3 linguri lichior de piersici ,dupa gust ;

Mod de preparare:


- puneti intrun castron faina, zaharul si scortisoara, precum si margarina moale si framantati un aluat faramitat ;

- incingeti cuptorul la 180 grade C ;

- scurgeti piersicile intr-o strecuratoare si taiati-le bucati ;

- amestecati-le cu zaharul pudra cernut, sucul de lamaie si eventual cu lichiorul ;

- asezati-le intr-o forma de sufleu unsa in prealabil cu grasime ;

presarati faramitele de aluat in mod egal si coaceti totul 25-30 de minute ;

- serviti piersicile calde , merge foarte bine cu sos de vanilie sau inghetata de nuci ;


Nota : - daca pregatiti aluatul faramitat fara alcool si doriti, totusi, sa dati gustului o nota aparte, puteti amesteca piersicile cu sirop de lamaie sau de coacaze negre.



Pofta buna !