reteta si poza preluate din revista Ioana




Ingrediente (1 portie) :
Sos :
- 100 g visine (borcan) ;
- 50 ml suc de visine ;
- 1 lingt. zahar ;
- 1/4 betigase de scortisoara ;
- 1 varf de cutit praf de cuisoare ;
- 1/2 lingurita amidon ;

Clatite :


- 1 ou ;
- 50 ml lapte ;
- 30 g faina ;
- sare ;
- 1 lingt. miez de nuca macinat sau alune pisate ;
- 1 ling. unt topit

Mod de preparare :

Sos :

- fierbeti visinele cu sucul , zaharul , scortisoara si praful de cuisoare intrun vas mic. , amestecati amidonul cu apa rece, incorporati in sucul de visine si lasati-l sa fiarba in continuare , lasati sosul de visine sa se raceasca ;

Clatite :

- amestecati galbenusurile cu laptele , faina si sarea , frecam /mixam bine sa nu ramana cocoloase , acoperim si lasati-l sa stea a cca. 15 min.
- albusurile se bat spuma si se incorporeaza in aluat impreuna cu nucile ;

- coacem clatite mici intro tigaie incinsa si unsa cu putin unt , le scoatem pe o farfurie si le pudram cu zahar praf , le servim cu sos visine ;

- din sosul de visine ramas se poate prepara milk shake ;


Pofta buna !