tradusa de mine








sursa si pozele aici

ingredientele sunt calculate pentru 2 pizza mari /very large

Ingrediente :


- 2 oua ;
- 100 ml ulei ;
- 1 lingt.sare ;
- 1 ling.zahar ;
- 1 ling. drojdie uscata ;
- 200 ml apa calduta ;
- 200 ml lapte caldut ;
- 700-800 gr.faina ;

Sos de usturoi :

- 3-4 ling. de smantana ;
- 3-4 ling. maioneza ;
- 2 lingt. mustar de masa ;
- 3 catei de usturoi sau praf de usturoi ;
- 1 ling. suc de lamaie ;
- piper negru macinat ;

Umplutura :

- ciuperci feliate ;
- sunca taiata cuburi ;
- rosii decojite si taiate cuburi ;
- cascaval razuit ;


Mod de preparare :
Sos:

- se mixeaza bine toate ingredientele ;

Aluat :
- se bate cu furculita sau mixerul ouale cu sarea , zaharul si drojdia ;
- se cerne faina intrun castron se adauga mixtura de oua , laptele si apa caldute , se framanta bine pana cand se desprinde de castron , se lasa la crescut 30 min. , se imparte in doua ;

- se ia o bucata de aluat si se intinde , intro foaie rotunda , pentru a fi mai usor de manevrat , trebuie pusa direct pe hartia de copt , in tava ;

- pe margine , de jur imprejur se pune un strat de cascaval razuit ;

- se ruleaza foaia peste cascavalul razuit , apasand cu degetele de jur imprejur ;


- vom obtine aceasta forma , in mijloc ungem cu 1/2 din sosul de usturoi ;

- punem umplutura : ciuperci feliate, sunca si rosii iar la final cascaval razuit ;


- se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.

- se procedeaza la fel si cu urmatoarea bucata ;


Nota : -daca vrem sa folosim aluatul a doua zi , il punem intro punga de plastic si la frigider ;




Pofta buna !
 
pozele de pe kuharka.ru