reţeta şi poza este din Quick Cooking şi este tradusă de mine , a suferit mici modificări



Ingrediente :

- 200ml apă (70° / 80°) ;
- 4 lingţ.unt topit ;
- 1-1/4 lingţ.sare ;
- 1 lingţ. zahăr ;
- 500 gr.făină ;
- 2-1/4 lingţ.drojdie uscată ;

Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus , pe care îl acoperim cu un prosop şi îl lăsăm la crescut 30min.

Umplutura :

- 500 gr.salam de şuncă /şuncă presată/jambon ;

- 16 ling.caşcaval răzuit ;

- 16 ling.mozzarella ;
- 1/4 lingţ.praf de usturoi
- piper măcinat ;
- 1 ou bătut ;

- amestecăm întrun castron , şunca , caşcavalul , mozzarella , praful de usturoi şi piperul .


- după ce a crescut aluatul îl împărţim în două , întindem o foaie dreptunghiulară , aşezăm 1/2 din umplutură , pe lungimea aluatului şi rulăm , procedăm la fel şi cu cealaltă jumătate , punem pâinile în tava tapetată cu hârtie de copt , lăsăm să stea 20 min. , ungem pâinile cu ou bătut şi punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca 30 min.

Poftă bună !