Ştiu că , gulaşul se face de fapt cu carne de vită şi untură , dar ce te faci , cu cei cărora nu le place de loc vita , îl faci cu carne de pui . La fel se întâmplă şi la noi în casă, preferăm puiul , Dar dacă nu ai nevoie să consumi untură , o putem înlocuim cu ulei de floarea soarelui sau de măsline , tot odată avem grijă să înlăturăm şi pielea de la pui (cei care suntem la dieta sau regim) .
Tot cei care sunt la regim vor trebui să aibă grijă la condimente ,să scoată boiaua şi piperul şi să aibă grijă la sare şi să călească legumele în ulei , cu 2 linguri de apă .Vă garantez că şi aşa gulaşul va fi delicios .

Ingrediente:

- 1 pui de 1 1/2 kg ,spălat bine, curăţat şi tăiat bucăţele ,de preferat dezosat , dar nu este obligatoriu ;
- 2 -3 cepe albe potrivite, curăţate şi tăiate julien ;
- 2 morcovi , tăiaţi mărunt(cubuleţe) ;
- 1 pătrunjel ,tăiat mărunt(cubuleţe) ;
- 2 ardei graşi roşii , curăţaţi şi tăiaţi fâşii sau cubuleţe ;
- 6 roşii mari , decojite şi tăiate felii sau cubuleţe ;
- 1 legătură frunze de pătrunjel ;
- 1 kg cartofi ;
- 3-4 căţei de usturoi tocaţi mărunt ;
- 150 gr. untură sau 3 - 4 ling.ulei ;
- 1 ling.boia dulce ;
- 1 lingţ.boia iute ;
- sare , piper măcinat proaspăt ;
- smântână ;


Mod de preparare :

- se pune întro cratiţă mai adâncă uleiul la încins , se adaugă carnea scursă bine de apă şi se lasă să se călească pe toate părţile , se scoate şi se pune la cald ;
- în uleiul încins se adaugă ceapa şi se lasă până se înmoaie , se adaugă usturoiul , ardeiul , pătrunjelul şi morcovul , se amestecă din când în când şi se lasă până când se înmoaie bine ;
- se adaugă boiaua , carnea , roşiile , se potriveşte de sare şi piper , se completează cu 1,5 l apă caldă , se lasă să fiarbă 20 min. ;
- se adaugă cartofii curătaţi şi tăiaţi în sferturi , se mai lasă să fiarbă 15 min., dacă este nevoie se completează cu apă caldă ;
- când este gata fiartă se adaugă frunzele de pătrunjel şi câteva felioare subţiri de ardei iute (facultativ) şi smântână ;


Poftă bună !