tradusa de mine








sursa si pozele aici

ingredientele sunt calculate pentru 2 pizza mari /very large

Ingrediente :


- 2 oua ;
- 100 ml ulei ;
- 1 lingt.sare ;
- 1 ling.zahar ;
- 1 ling. drojdie uscata ;
- 200 ml apa calduta ;
- 200 ml lapte caldut ;
- 700-800 gr.faina ;

Sos de usturoi :

- 3-4 ling. de smantana ;
- 3-4 ling. maioneza ;
- 2 lingt. mustar de masa ;
- 3 catei de usturoi sau praf de usturoi ;
- 1 ling. suc de lamaie ;
- piper negru macinat ;

Umplutura :

- ciuperci feliate ;
- sunca taiata cuburi ;
- rosii decojite si taiate cuburi ;
- cascaval razuit ;


Mod de preparare :
Sos:

- se mixeaza bine toate ingredientele ;

Aluat :
- se bate cu furculita sau mixerul ouale cu sarea , zaharul si drojdia ;
- se cerne faina intrun castron se adauga mixtura de oua , laptele si apa caldute , se framanta bine pana cand se desprinde de castron , se lasa la crescut 30 min. , se imparte in doua ;

- se ia o bucata de aluat si se intinde , intro foaie rotunda , pentru a fi mai usor de manevrat , trebuie pusa direct pe hartia de copt , in tava ;

- pe margine , de jur imprejur se pune un strat de cascaval razuit ;

- se ruleaza foaia peste cascavalul razuit , apasand cu degetele de jur imprejur ;


- vom obtine aceasta forma , in mijloc ungem cu 1/2 din sosul de usturoi ;

- punem umplutura : ciuperci feliate, sunca si rosii iar la final cascaval razuit ;


- se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.

- se procedeaza la fel si cu urmatoarea bucata ;


Nota : -daca vrem sa folosim aluatul a doua zi , il punem intro punga de plastic si la frigider ;




Pofta buna !
 
pozele de pe kuharka.ru

Pui împănat

sursa Practic în bucătărie

Ingrediente :

- 4 pulpe de pasăre ;
- 2 lămâi ;
-2 fire ceapă verde ;
- 1 legătură pătrunjel ;
- 8 căţei de usturoi ;
- 3 linguri ulei ;
- 4 cepe roşii ;
- 4 morcovi ;
- 125 ml vin alb ;
- busuioc , sare , piper ;

Mod de preparare :

- spălăm ceapa şi pătrunjelul , cureţăm 4 căţei de usturoi taiem totul mărunt ;
- adăugăm coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie şi jumătate , uleiul , sare şi piperul după gust ;
- spălăm pulpele , le desprindem cu grijă pielea şi introducem amestecul de verdeţuri şi lămâie ;
- curăţăm ceapa roşie şi o tăiem în opt , curăţăm morcovii şi îi tăiem în bucăţi de 2-3 cm , usturoiul rămas îl tăiem în jumătate şi morcovii în bucăţi de 2-3 cm punem 1/2 l apă şi le laăsăm să dea un clocot ;- aşezăm carnea şi legumele puţin fierte întro tavă , turnăm uleiul amestecat cu zeama de la 1/2 de lămâie rămasă, adăugăm vinul şi dăm la cuptor cca 40-45 min. , întoarcem carnea din când în când ca să se rumenească pe toate părţile ,iar la final presărăm busuioc tocat fin după gust ;


Poftă bună !


Am citit o multime de retete atat pe net cat si de la cunoscuti , am incercat , am gustat si am ajuns la reteta de mai jos , acum este randul vostru sa incercati .


Ingrediente:

- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 1 ling.de amidon ;
- 100 ml lapte ;
- 2 pliculete gelatina ;
- 500 ml frisca lichida ;
- 1 intaritor de frisca ;
- 1 cutie compot de ananas (500 gr /cutia ) ;
- 2 portocale ;
- 1 kiwi ;

Facultativ blat :

- 4 oua ;
- 4 linguri faina ;
- 4 linguri zahar ;
- un varf de cutit praf de copt ;

- se bat spuma albusurile cu zaharul , se adauga galbenusurile ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , se amesteca prin rasturnare , se toarna intro tava rotunda cu diametrul de 24 cm si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min ;

- se scoate pe un gratar si se lasa la racit ;


Mod de preparare :

- se curata si se taie kiwi rondele sau jumatati ,se curate si se taie felii 1 portocala ,a doua o taiem patratele , se scurge feliile de ananas ,o partedin ele se taie cubulete ;

- se freaca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilinat ,

se adauga amidonul si laptele si se pune in bain-marie ,


se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa crema , ca o smantana , dupa care se pune la racit avand grija sa amestecam incontinuu ;

- se bat albusurile spuma ;

- se bate frisca cu intaritorul de fisca ;

- se dizolva gelatina in 100 ml suc de ananas caldut si se toarna peste crema de galbenusuri ;

- se pune in 500 ml zeama de compot gelatina la dizolvat cam 30 minute,omogenizind ,apoi se lasa
- amestecam frisca cu albusurile battue spuma , prin rasturnare , adaugam si crema si continuam amestecul tot prin rasturnare ;

- tapetam cu folie de naylon o cratita , ornam fundul si marginile cu fructe( pe margini se pot pune daca dorim piscoturi sampanie) ;


-turnam jumatate din crema , punem fructele taiate cubulete si turnam si restul de crema , (daca dorim putem pune peste un piscot care a fost taiat la dimensiunea vasului ) acoperim si punem in frigider pana a doua zi ;

-a doua zi punem peste castronul cu tort , o farfurie intinsa care sa-l acopera bine , si intoarcem tinand ambele vase bine , dintro singura miscare , astfel fundul tortului va ajunge fata ;

- daca dorim putem orna cu frisca , dar la cat este de aspectuos , ar fi pacat sa-i ascundeti fata ;


Pofta buna !

Visine crude

Ingrediente :


- 5 kg visine mari si sanatoase ;
- 3 kg. zahar ;
- salicilat/aspirina pisata ;

Mod de preparare :

- se spala si se aleg de codite visinele , se scot samburi (o munca anevoioasa ,dar cu un rezultat minunat) ;
- se pun intrun vas incapator , alternand un strat de visine , unul de zahar si lasam sa stea pana a doua zi , amestecand din cand in cand , dupa ce s-a topit zaharul, se ia cu lingura cu gauri si se pun in borcane de 800 - 1000 gr., apasand usor:
- deasupra se pune cate un varf de cutit de salicil , se infileteaza capacele si se pun in camara ;

Nota : - se folosesc la prajituri si placinte , sosu sau supe ;
- siropul ramas se toarna in sticle , se pun dopuri cu filet si se pastreaza pentru iarna ,daca nu sunt pofticiosi in casa si il topesc atunci ;

Ingrediente :

- 1 kg visine ;
- 400 gr. zahar ;
- 750 ml apa ;

Mod de preparare :

- se pune la fiert apa cu zaharul , pana cand da in clocot si zaharul s-a topit :

- se adauga visinele spalate si scurse de apa , se lasa la foc domol cca 2 min , avem grija sa nu plesneasca ;

- se scot cu lingura cu gauri si se pun in borcane de 420 sau 800 gr., spalate si uscate in prealabil , care au fost tinute la cald ;

- siropul se lasa sa dea in clocot din nou , se adauga 1 lingurita salicilat /aspirina pisata , se toarna siropul in borcane peste visine , se infileteaza capacele si se pun intrun loc cald (intrun cos , acoperite cu o patura ) pentru48 ore ,dupa care se pun la locul lor in camara ;

- se pot folosi iarna ca atare ,sau se pot prepara deliciose supe sau garnituri pentru fripturi ;


Ingrediente :

- 1 kg visine proaspete fara samburi ;
- 50 gr.unt ;
- 1 lingura faina ;
- 1 varf de lingt. sare ;
- 100 gr. zahar ;
-200-300 gr.smantana ;
- 3l apa ;
- scortisoara ;

Mod de preparare :

- se pune untul la topit , intro oala de 4-5 l , se adauga faina , visinele si apa treptat ,amestecand usor ,se pune sare si zaharul si se lasa sa fiarba 15 min.;

- se trage deoparte si se adauga scortisoara si smantana ;

- este excelenta si rece ;

Pofta buna !





Ingrediente :

Blat

- 6 oua ;
- 2 ling. apa ;
- 8 ling. zahar ;
- 8 ling. faina ;
- 1 ling. praf de copt ;


- 50 gr. unt ;
- 80 gr.zahar ;
- 1,5 kg. piersici curatate si taiate felii de 1,5 cm ;
- 1 plic gelatina ;


Mod de preparare:

- se ia o tava de 25/35 cm se unge cu unt si se pudreaza cu zahar ;
- asezam feliile de piersi pe fundul tavii ;
- separat se face un piscot din ingredientele de mai sus ;
- se bat albusurile cu apa si zaharul spuma se adauga galbenusurile , se amesteca prin rasturnare ;
- se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea ingredientelor prin rasturnare ;
- se toarna compozitia peste piersicile din tava ;
- se pune la copt in cuptorul preincalzit aprox.30-35 min.
- dupa care se scoate , se lasa sa se racoreasca putin , cu un cutit se desprinde usor de margini daca este cazul ,acoperim cu o tava/platou pe care urmeaza sa o servim si o intoarcem cu grija ,
astfel piersicile vor ramane deasupra;
- dupa ce s-a racit complet prajitura ,turnam deasura gelatina preparata conform instructiunilor dupa pachet si o punem la rece pentru 2-3 ore ;
- putem sa o ornam cu frisca sau o putem servi light ;



Nota : - se poate prepara si cu caise ,acestea se vor taia in jumatati si se vor pune in tava cu taietura/scobitura in jos ;

Sfat : daca temperatura in locuinta/afara depaseste 35 grade , evitati folosirea cuptorului/aragazului , gatiti pe cat posibil mancaruri usoare , iar daca nu aveti incotro gatiti devreme sau seara dupa ce se lasa umbrele .


Pofta buna !



Ingrediente:

- 2 pahare zmeura ;
- 1 1/2 pahar zahar praf ;
- 400 gr. frisca lichida/smantana 20 % grasime ;

Mod de preparare :

- intrun castron de portelan , se bate frisca/smantana spuma cu zaharul praf , pana cand spuma s-a intarit bine ;
- se aduga zmeura spalata si scursa bine de apa , se amesteca bine si se portioneaza in cupe , care se pun la rece 3-4 ore ;
- in momentul servirii cupele se orneaza cu felii de portocala sau kiwi ;

- se poate prepara si cu capsuni , fragi , mure sau afine


Pofta buna !

sursa revista avantaje

Ingrediente:

- 300 ml frisca lichida ;

- 4 linguri zahar pudra ;

- 75 ml vin alb ;

- 8 linguri crema de lamaie (din crema pudding, preparata dinainte) ;

- 1 lamaie ;
- coaja taiata spirale de la o lamaie ;

Mod de preparare:

- se bate frisca cu za harul pana cand se intareste se incorporeaza vinul si crema de lamaie, preparata dinainte, din "pudding de lamaie", conform instructiunilor inscrise pe ambalaj ;
- se pune spuma in pahare de servit si se orneaza cu cateva spirale taiate din coaja de lamaie ;

- se serveste cu fursecuri cu migdale sau cu biscuiti crocanti ;


Pofta buna!


Ingrediente :

- 1/2 kg fasole verde proaspătă /congelată ;
- 1 ceapa ;
- 6-7 linguri de faina ;
- 200 ml bere fara alcool ;
- sare , piper, ulei ;

Notă : se poate folosi apă minerală sau sifon în locul beri ;


Mod de preparare :

- dacă fasolea este proaspătă o punem la fiert cu o ceapă şi puţină sare (trebuie să fie fiartă de jumătate) ,dacă este congelată o punem la fiert tot aşa doar că în apă clocotită şi fără să o decongelăm în prealabil ;
- o scurgem şi o lăsăm să se răcească ;

- se face un aluat puţin mai gros decât cel de clătite , din bere şi făină ,condimentăm cu sare şi piper dupa gust ;

- fasolea scursă de apă se ia bucată cu bucată şi se trece prin aluat , după care o punem la prăjit în ulei încins , o lăsăm să se prăjească pe ambele părţi şi o scoatem pe prosoape de hârtie să se absoarbă surplusul de grăsime ;

- se poate consuma atât caldă cât şi rece ;

Poftă bună !



A inceput sezonul visinelor ,sa ne bucuram de gustul si aroma lor.

Ingrediente :

- 5 oua mari + 1 albus sau 3 oua + 3 albusuri ;
- 250 gr.zahar tos ;
- o ling. rom sau zeama de lamaie ;
- 50 ml lapte ;
- 125 gr.margarina/unt/ulei ;
- 200 gr.faina
- 1 plic zahar vanilinat ;
- o lingt.cu varf praf de copt ;
- 1 kg visine/cirese ;
- 1-2 ling.cu varf pesmet ;
- un varf de cutit de sare ;

Mod de preparare :

- se spala si se scot samburi de la visine/cirese , se pun intro strecuratoare sa se scurga surplusul de zeama , dupa care se tavalesc prin pesmet ;

- se bat albusurile spuma cu zaharul tos , zaharul vanilinat , romul/zeama de lamaie , ca o zapada ;
- se adauga galbenusurile care au fost amestecate cu apa , margarina/untul topite (caldute) , amestecandu-se prin rasturnare de 4-5 ori ;
- dupa care se adauga faina , amestecata cu praful de copt si sarea , amestecand tot prin rasturnare de 9 - 10 ori , dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu grasime solida si tapetata cu faina ;
- desupra presaram fructele , punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 30min ;
- in primele 20 de min.cuptorul nu trebuie deschis ;
- se poate servi atat calda cat si rece ;
- placinta ramasa se poate pastra cateva zile daca o gagam cu tava intro punga de naylon si o tinem la rece , poate fi tinuta si in camara ;



Nota : - facultativ se pot pune peste compozitia din tava si samburi de nuca taiati grosier .
- dupa ce s-a racit placinta , se poate pudra cu zahar sau se pot turna firisoare de ciocolata topita .

Pofta buna !


sursa si pozele http://www.karving.ru

ustensilele de care are nevoie un maiestru in fascinanta arta a sculpturi in legume si fructe













flori din morcovi



plasa din morcov

florile se pot realiza si din gulii sau mere




dar si din castravete


nici ardeiul iute ca focul nu se da la o parte


varza balsamul nostru intra si ea in hora




va urez spor la munca .




sursa si pozele de aici


Ingrediente:
Aluat:

- 500 gr faina ;
- 40 gr drojdie proaspata ;
- 75 gr unt topit ;
- 175 gr zahar ;
- 1 ou ;
- 1/4 l lapte caldut ;

Umplutura:

- 2 pachete de puding de vanilie ;
- 500 ml lapte ;

Pentru uns:

- 200 gr zahar pudra ;
- 100 gr.frisca sau lapte ;

Mod de preparare:

- se amesteca budinca cu laptele si se pune la fiert in bain-marie ,a,estecam san u se faca cocoloase ;
- dupa care o punem la racit si amestecam incontinuu sa nu se faca crusta ;
- punem drojdia in lapte caldut cu 1ling. de zahar si lasam sa stea 10min.
- cernem faina intrun castron ,adaugam untul topit , oul restul de zahar si maiaua , framantam bine acoperim cu un prosop si lasam la crescut ½ ora ;
- impartim coca in 4 , luam o bucata de coca si o punem pe hartie de copt , intindem o foaie de 30/20 cm cu grosimea de 5-7 mm , pe mijloc punem ¼ din compozitia de budinca , impaturam aluatul ,luand intai o parte de la stanga la dreapta si pe urma pe cea de la dreapta spre stanga ,cu ajutorul hartiei de copt intoarcem aluatul cu imbinarea in jos ;


- cu un cutit bine ascutit taiem fara a apasa fasii de 3 cm (vom obtine 10 bucati ) , prindem fiecare fasie de capete si o rasucim de 2 ori (in ambele parti) , dupa care o punem in tava pe hartie de copt , procedam la fel si cu restul fasiilor ;


- urmatoarele 3 bucati de coca se vor prelucra la fel ;
- se lasa sa stea la crescut ½ de ora si se pun la copt in cuptorul preincalzit cca 15-20 min.
- dupa ce s-au copt , se scot pe un gratar se ung cu un amestec din lapte si zahar praf , se pot unge si cu miere ,s-au se pot pudra cu zahar , se lasa la racit ;



Pofta buna !


Bucătăria Uzbeka

Să călătorim prin lume şi să descoperim împreună noi reţete aromate .Întotdeauna mi-am dorit acest lucru , dar nu a fost posibil , însă nimic nu ne poate opri să călătorim virtual , deci să începem .

Eram curiosă să văd de unde se trage această minunăţie şi am descoperit că este pâinea uzbeka ,
mai jos vedem modul de preparare al pâinii , la mama ei acasă .


Uzbek bread



Alte reţete din bucătăria uzbeka



Pilaw




Uzbek somsa bukish

Gulaş de pui


Ştiu că , gulaşul se face de fapt cu carne de vită şi untură , dar ce te faci , cu cei cărora nu le place de loc vita , îl faci cu carne de pui . La fel se întâmplă şi la noi în casă, preferăm puiul , Dar dacă nu ai nevoie să consumi untură , o putem înlocuim cu ulei de floarea soarelui sau de măsline , tot odată avem grijă să înlăturăm şi pielea de la pui (cei care suntem la dieta sau regim) .
Tot cei care sunt la regim vor trebui să aibă grijă la condimente ,să scoată boiaua şi piperul şi să aibă grijă la sare şi să călească legumele în ulei , cu 2 linguri de apă .Vă garantez că şi aşa gulaşul va fi delicios .

Ingrediente:

- 1 pui de 1 1/2 kg ,spălat bine, curăţat şi tăiat bucăţele ,de preferat dezosat , dar nu este obligatoriu ;
- 2 -3 cepe albe potrivite, curăţate şi tăiate julien ;
- 2 morcovi , tăiaţi mărunt(cubuleţe) ;
- 1 pătrunjel ,tăiat mărunt(cubuleţe) ;
- 2 ardei graşi roşii , curăţaţi şi tăiaţi fâşii sau cubuleţe ;
- 6 roşii mari , decojite şi tăiate felii sau cubuleţe ;
- 1 legătură frunze de pătrunjel ;
- 1 kg cartofi ;
- 3-4 căţei de usturoi tocaţi mărunt ;
- 150 gr. untură sau 3 - 4 ling.ulei ;
- 1 ling.boia dulce ;
- 1 lingţ.boia iute ;
- sare , piper măcinat proaspăt ;
- smântână ;


Mod de preparare :

- se pune întro cratiţă mai adâncă uleiul la încins , se adaugă carnea scursă bine de apă şi se lasă să se călească pe toate părţile , se scoate şi se pune la cald ;
- în uleiul încins se adaugă ceapa şi se lasă până se înmoaie , se adaugă usturoiul , ardeiul , pătrunjelul şi morcovul , se amestecă din când în când şi se lasă până când se înmoaie bine ;
- se adaugă boiaua , carnea , roşiile , se potriveşte de sare şi piper , se completează cu 1,5 l apă caldă , se lasă să fiarbă 20 min. ;
- se adaugă cartofii curătaţi şi tăiaţi în sferturi , se mai lasă să fiarbă 15 min., dacă este nevoie se completează cu apă caldă ;
- când este gata fiartă se adaugă frunzele de pătrunjel şi câteva felioare subţiri de ardei iute (facultativ) şi smântână ;


Poftă bună !

Ingrediente :

- o varză dulce potrivită ;
- 2 morcovi ;
- o rădăcină pătrunjel ;
- 1 legătură frunze de pătrunjel ;
- 1 ceapă ;
- 1 ardei capia ;
- 2 - 3 roşii ;

Mod de preparare :

- tăiem varza fin , îi dăm un praf de sare şi o lăsăm să stea puţin ;
- se taie : ceapa mărunt , morcovul rondele , pătrunjelul şi ardeiul cubuleţe , roşiile felii şi se toacă frunzele de pătrunjel mărunt ;
- întro cratiţă de 4l punem 3 linguri de ulei la încins , adaugăm ceapa şi ardeiul lăsăm puţin la prăjit şi adăugăm morcovul şi rădăcina de pătrunjel , mai lăsăm până când se înmoaie puţin mocovii , adaugăm varza şi roşiile , amestecăm bine şi mai lăsăm puţin , completăm cu apă , potrivim de sare şi piper( proaspăt măcinat) ;
- lăsăm să fiarbă 20-25 min., adaugăm frunzele de pătrunjel , tragem deoparte şi acoperim ,
lăsăm să se odihnească 10 min. şi servim cu smântână ;

Notă : - este ideală şi în curele de slăbire , fără smântână şi reducem şi sarea.


Poftă bună !

din nou pâine pufoasă , cu parfum îmbietor

reţeta şi pozele de aici





Ingrediente:

- 500 gr.făină albă ;
- 25 g. drojdie proaspătă / 1 pliculeţ de drojdie uscată ;
- 2 ling.ulei de măsline ;
- 170 ml apă ;
- 170 ml lapte ;
- 1 ling. sare ;
- 1 ou pentru uns ;
- susan ;

Mod de preparare :

- punem întrun castron făina cernută ,sarea , drojdia şi uleiul , amestecăm adăugăm apa şi laptele şi frământăm bine ,aprox.10 min. ;
- acoperim cu o folie de plastic , o putem întrun loc cald şi o lăsăm să stea cca o oră ;

- împărţim aluatul în două şi formăm din fiecare câte o bilă
- luăm prima bilă, o punem pe masa înfăinată şi începem să o întindem , presând din mijlocul aluatului spre margine ,marginea trebuie să rămână mai groasă ;
- după care în mijloc înţepăm cu o furculiţă , pentru a evita formarea bulelor de aer ;
- procedăm la fel şi cu următoarea bilă , acoperim şi lăsăm să se odihnească 20 min. , ungem pâinicile cu gălbenuş de ou bătut şi în mijloc presărăm susan ;

- punem la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem aprox. 20 - 25 min.


Poftă bună !


reţete de pâine şi alte aluaturi aici



reţeta şi poza este din Quick Cooking şi este tradusă de mine , a suferit mici modificări



Ingrediente :

- 200ml apă (70° / 80°) ;
- 4 lingţ.unt topit ;
- 1-1/4 lingţ.sare ;
- 1 lingţ. zahăr ;
- 500 gr.făină ;
- 2-1/4 lingţ.drojdie uscată ;

Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus , pe care îl acoperim cu un prosop şi îl lăsăm la crescut 30min.

Umplutura :

- 500 gr.salam de şuncă /şuncă presată/jambon ;

- 16 ling.caşcaval răzuit ;

- 16 ling.mozzarella ;
- 1/4 lingţ.praf de usturoi
- piper măcinat ;
- 1 ou bătut ;

- amestecăm întrun castron , şunca , caşcavalul , mozzarella , praful de usturoi şi piperul .


- după ce a crescut aluatul îl împărţim în două , întindem o foaie dreptunghiulară , aşezăm 1/2 din umplutură , pe lungimea aluatului şi rulăm , procedăm la fel şi cu cealaltă jumătate , punem pâinile în tava tapetată cu hârtie de copt , lăsăm să stea 20 min. , ungem pâinile cu ou bătut şi punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca 30 min.

Poftă bună !




Hawaiian Cheese Bread Recipe

sursa - reţetă şi poză este din Simple & Delicious

tradusă de mine

"This bread is absolutely delicious," este o pâine absolut delicioasă , am citato pe Amy McIlvain / Wilmington, Delaware , este pe placul tuturor, iar copii o adoră .


Ingrediente:


- avem nevoie de o pâine rotundă de aprox.500gr (putem să o cumpărăm , sau să o facem în casă) , fiecare cum doreşte sau cum îi este mai uşor ;

- 250 gr.brânză telemea/caşcaval/şvaiţer tăiate mărunt sau date pe răzătoare ;
- câteva felii de ceapa roşie ;
- 125 gr.unt moale ;
- 1 ling.praf de usturoi ;
- 1 lingţ. de sare ;

Mod de preparare :

- amestecăm întrun bol ingredientele şi le punem de o parte ;

- tăiem pâinea , pe diagonală , la distanţă de 1,5 cm şi adâncime tot 1,5 cm , după ce am terminat o tăiem şi în cealaltă direcţie , vom obţine nişte pătrate , în care vom introduce cu o lingură compoziţia de mai sus ;
- aşezăm pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o punem în cuptorul preîncălzit , pentru
20-25 min.

Poftă bună !



Paini diverse modele si umpluturi

Trandafiri din pasta de lapte/ thanks Lili

About this blog


Copyright © 2007-2012. nicolina s kitchen - http://getaiaz.blogspot.com/. Toate drepturile asupra blogului http://getaiaz.blogspot.com/ apartin proprietarului.Pozele de pe acest site folosesc doar ca inspiratie .Este interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului si pozelor de pe acest blog, fara acordul scris al proprietarului.



Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Pizza cu sos alb/Pizza on the white sauce

luni, 30 iunie 2008


tradusa de mine








sursa si pozele aici

ingredientele sunt calculate pentru 2 pizza mari /very large

Ingrediente :


- 2 oua ;
- 100 ml ulei ;
- 1 lingt.sare ;
- 1 ling.zahar ;
- 1 ling. drojdie uscata ;
- 200 ml apa calduta ;
- 200 ml lapte caldut ;
- 700-800 gr.faina ;

Sos de usturoi :

- 3-4 ling. de smantana ;
- 3-4 ling. maioneza ;
- 2 lingt. mustar de masa ;
- 3 catei de usturoi sau praf de usturoi ;
- 1 ling. suc de lamaie ;
- piper negru macinat ;

Umplutura :

- ciuperci feliate ;
- sunca taiata cuburi ;
- rosii decojite si taiate cuburi ;
- cascaval razuit ;


Mod de preparare :
Sos:

- se mixeaza bine toate ingredientele ;

Aluat :
- se bate cu furculita sau mixerul ouale cu sarea , zaharul si drojdia ;
- se cerne faina intrun castron se adauga mixtura de oua , laptele si apa caldute , se framanta bine pana cand se desprinde de castron , se lasa la crescut 30 min. , se imparte in doua ;

- se ia o bucata de aluat si se intinde , intro foaie rotunda , pentru a fi mai usor de manevrat , trebuie pusa direct pe hartia de copt , in tava ;

- pe margine , de jur imprejur se pune un strat de cascaval razuit ;

- se ruleaza foaia peste cascavalul razuit , apasand cu degetele de jur imprejur ;


- vom obtine aceasta forma , in mijloc ungem cu 1/2 din sosul de usturoi ;

- punem umplutura : ciuperci feliate, sunca si rosii iar la final cascaval razuit ;


- se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min.

- se procedeaza la fel si cu urmatoarea bucata ;


Nota : -daca vrem sa folosim aluatul a doua zi , il punem intro punga de plastic si la frigider ;




Pofta buna !
 
pozele de pe kuharka.ru

Pui împănat

duminică, 29 iunie 2008
sursa Practic în bucătărie

Ingrediente :

- 4 pulpe de pasăre ;
- 2 lămâi ;
-2 fire ceapă verde ;
- 1 legătură pătrunjel ;
- 8 căţei de usturoi ;
- 3 linguri ulei ;
- 4 cepe roşii ;
- 4 morcovi ;
- 125 ml vin alb ;
- busuioc , sare , piper ;

Mod de preparare :

- spălăm ceapa şi pătrunjelul , cureţăm 4 căţei de usturoi taiem totul mărunt ;
- adăugăm coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie şi jumătate , uleiul , sare şi piperul după gust ;
- spălăm pulpele , le desprindem cu grijă pielea şi introducem amestecul de verdeţuri şi lămâie ;
- curăţăm ceapa roşie şi o tăiem în opt , curăţăm morcovii şi îi tăiem în bucăţi de 2-3 cm , usturoiul rămas îl tăiem în jumătate şi morcovii în bucăţi de 2-3 cm punem 1/2 l apă şi le laăsăm să dea un clocot ;- aşezăm carnea şi legumele puţin fierte întro tavă , turnăm uleiul amestecat cu zeama de la 1/2 de lămâie rămasă, adăugăm vinul şi dăm la cuptor cca 40-45 min. , întoarcem carnea din când în când ca să se rumenească pe toate părţile ,iar la final presărăm busuioc tocat fin după gust ;


Poftă bună !


Tort Diplomat

Am citit o multime de retete atat pe net cat si de la cunoscuti , am incercat , am gustat si am ajuns la reteta de mai jos , acum este randul vostru sa incercati .


Ingrediente:

- 3 oua ;
- 150 gr zahar ;
- 1 ling.de amidon ;
- 100 ml lapte ;
- 2 pliculete gelatina ;
- 500 ml frisca lichida ;
- 1 intaritor de frisca ;
- 1 cutie compot de ananas (500 gr /cutia ) ;
- 2 portocale ;
- 1 kiwi ;

Facultativ blat :

- 4 oua ;
- 4 linguri faina ;
- 4 linguri zahar ;
- un varf de cutit praf de copt ;

- se bat spuma albusurile cu zaharul , se adauga galbenusurile ,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , se amesteca prin rasturnare , se toarna intro tava rotunda cu diametrul de 24 cm si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 20-25 min ;

- se scoate pe un gratar si se lasa la racit ;


Mod de preparare :

- se curata si se taie kiwi rondele sau jumatati ,se curate si se taie felii 1 portocala ,a doua o taiem patratele , se scurge feliile de ananas ,o partedin ele se taie cubulete ;

- se freaca galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilinat ,

se adauga amidonul si laptele si se pune in bain-marie ,


se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa crema , ca o smantana , dupa care se pune la racit avand grija sa amestecam incontinuu ;

- se bat albusurile spuma ;

- se bate frisca cu intaritorul de fisca ;

- se dizolva gelatina in 100 ml suc de ananas caldut si se toarna peste crema de galbenusuri ;

- se pune in 500 ml zeama de compot gelatina la dizolvat cam 30 minute,omogenizind ,apoi se lasa
- amestecam frisca cu albusurile battue spuma , prin rasturnare , adaugam si crema si continuam amestecul tot prin rasturnare ;

- tapetam cu folie de naylon o cratita , ornam fundul si marginile cu fructe( pe margini se pot pune daca dorim piscoturi sampanie) ;


-turnam jumatate din crema , punem fructele taiate cubulete si turnam si restul de crema , (daca dorim putem pune peste un piscot care a fost taiat la dimensiunea vasului ) acoperim si punem in frigider pana a doua zi ;

-a doua zi punem peste castronul cu tort , o farfurie intinsa care sa-l acopera bine , si intoarcem tinand ambele vase bine , dintro singura miscare , astfel fundul tortului va ajunge fata ;

- daca dorim putem orna cu frisca , dar la cat este de aspectuos , ar fi pacat sa-i ascundeti fata ;


Pofta buna !

Visine crude

sâmbătă, 28 iunie 2008

Ingrediente :


- 5 kg visine mari si sanatoase ;
- 3 kg. zahar ;
- salicilat/aspirina pisata ;

Mod de preparare :

- se spala si se aleg de codite visinele , se scot samburi (o munca anevoioasa ,dar cu un rezultat minunat) ;
- se pun intrun vas incapator , alternand un strat de visine , unul de zahar si lasam sa stea pana a doua zi , amestecand din cand in cand , dupa ce s-a topit zaharul, se ia cu lingura cu gauri si se pun in borcane de 800 - 1000 gr., apasand usor:
- deasupra se pune cate un varf de cutit de salicil , se infileteaza capacele si se pun in camara ;

Nota : - se folosesc la prajituri si placinte , sosu sau supe ;
- siropul ramas se toarna in sticle , se pun dopuri cu filet si se pastreaza pentru iarna ,daca nu sunt pofticiosi in casa si il topesc atunci ;

Compot de visine

Ingrediente :

- 1 kg visine ;
- 400 gr. zahar ;
- 750 ml apa ;

Mod de preparare :

- se pune la fiert apa cu zaharul , pana cand da in clocot si zaharul s-a topit :

- se adauga visinele spalate si scurse de apa , se lasa la foc domol cca 2 min , avem grija sa nu plesneasca ;

- se scot cu lingura cu gauri si se pun in borcane de 420 sau 800 gr., spalate si uscate in prealabil , care au fost tinute la cald ;

- siropul se lasa sa dea in clocot din nou , se adauga 1 lingurita salicilat /aspirina pisata , se toarna siropul in borcane peste visine , se infileteaza capacele si se pun intrun loc cald (intrun cos , acoperite cu o patura ) pentru48 ore ,dupa care se pun la locul lor in camara ;

- se pot folosi iarna ca atare ,sau se pot prepara deliciose supe sau garnituri pentru fripturi ;

Supa de visine


Ingrediente :

- 1 kg visine proaspete fara samburi ;
- 50 gr.unt ;
- 1 lingura faina ;
- 1 varf de lingt. sare ;
- 100 gr. zahar ;
-200-300 gr.smantana ;
- 3l apa ;
- scortisoara ;

Mod de preparare :

- se pune untul la topit , intro oala de 4-5 l , se adauga faina , visinele si apa treptat ,amestecand usor ,se pune sare si zaharul si se lasa sa fiarba 15 min.;

- se trage deoparte si se adauga scortisoara si smantana ;

- este excelenta si rece ;

Pofta buna !




Prajitura cu piersici

joi, 26 iunie 2008

Ingrediente :

Blat

- 6 oua ;
- 2 ling. apa ;
- 8 ling. zahar ;
- 8 ling. faina ;
- 1 ling. praf de copt ;


- 50 gr. unt ;
- 80 gr.zahar ;
- 1,5 kg. piersici curatate si taiate felii de 1,5 cm ;
- 1 plic gelatina ;


Mod de preparare:

- se ia o tava de 25/35 cm se unge cu unt si se pudreaza cu zahar ;
- asezam feliile de piersi pe fundul tavii ;
- separat se face un piscot din ingredientele de mai sus ;
- se bat albusurile cu apa si zaharul spuma se adauga galbenusurile , se amesteca prin rasturnare ;
- se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se continua amestecarea ingredientelor prin rasturnare ;
- se toarna compozitia peste piersicile din tava ;
- se pune la copt in cuptorul preincalzit aprox.30-35 min.
- dupa care se scoate , se lasa sa se racoreasca putin , cu un cutit se desprinde usor de margini daca este cazul ,acoperim cu o tava/platou pe care urmeaza sa o servim si o intoarcem cu grija ,
astfel piersicile vor ramane deasupra;
- dupa ce s-a racit complet prajitura ,turnam deasura gelatina preparata conform instructiunilor dupa pachet si o punem la rece pentru 2-3 ore ;
- putem sa o ornam cu frisca sau o putem servi light ;



Nota : - se poate prepara si cu caise ,acestea se vor taia in jumatati si se vor pune in tava cu taietura/scobitura in jos ;

Sfat : daca temperatura in locuinta/afara depaseste 35 grade , evitati folosirea cuptorului/aragazului , gatiti pe cat posibil mancaruri usoare , iar daca nu aveti incotro gatiti devreme sau seara dupa ce se lasa umbrele .


Pofta buna !



Spuma de zmeura

Ingrediente:

- 2 pahare zmeura ;
- 1 1/2 pahar zahar praf ;
- 400 gr. frisca lichida/smantana 20 % grasime ;

Mod de preparare :

- intrun castron de portelan , se bate frisca/smantana spuma cu zaharul praf , pana cand spuma s-a intarit bine ;
- se aduga zmeura spalata si scursa bine de apa , se amesteca bine si se portioneaza in cupe , care se pun la rece 3-4 ore ;
- in momentul servirii cupele se orneaza cu felii de portocala sau kiwi ;

- se poate prepara si cu capsuni , fragi , mure sau afine


Pofta buna !

Spumă de lămâie

miercuri, 25 iunie 2008
sursa revista avantaje

Ingrediente:

- 300 ml frisca lichida ;

- 4 linguri zahar pudra ;

- 75 ml vin alb ;

- 8 linguri crema de lamaie (din crema pudding, preparata dinainte) ;

- 1 lamaie ;
- coaja taiata spirale de la o lamaie ;

Mod de preparare:

- se bate frisca cu za harul pana cand se intareste se incorporeaza vinul si crema de lamaie, preparata dinainte, din "pudding de lamaie", conform instructiunilor inscrise pe ambalaj ;
- se pune spuma in pahare de servit si se orneaza cu cateva spirale taiate din coaja de lamaie ;

- se serveste cu fursecuri cu migdale sau cu biscuiti crocanti ;


Pofta buna!


Fasole verde în aluat cu bere

marți, 24 iunie 2008
Ingrediente :

- 1/2 kg fasole verde proaspătă /congelată ;
- 1 ceapa ;
- 6-7 linguri de faina ;
- 200 ml bere fara alcool ;
- sare , piper, ulei ;

Notă : se poate folosi apă minerală sau sifon în locul beri ;


Mod de preparare :

- dacă fasolea este proaspătă o punem la fiert cu o ceapă şi puţină sare (trebuie să fie fiartă de jumătate) ,dacă este congelată o punem la fiert tot aşa doar că în apă clocotită şi fără să o decongelăm în prealabil ;
- o scurgem şi o lăsăm să se răcească ;

- se face un aluat puţin mai gros decât cel de clătite , din bere şi făină ,condimentăm cu sare şi piper dupa gust ;

- fasolea scursă de apă se ia bucată cu bucată şi se trece prin aluat , după care o punem la prăjit în ulei încins , o lăsăm să se prăjească pe ambele părţi şi o scoatem pe prosoape de hârtie să se absoarbă surplusul de grăsime ;

- se poate consuma atât caldă cât şi rece ;

Poftă bună !


Placinta/Pie cu visine/cirese

duminică, 22 iunie 2008

A inceput sezonul visinelor ,sa ne bucuram de gustul si aroma lor.

Ingrediente :

- 5 oua mari + 1 albus sau 3 oua + 3 albusuri ;
- 250 gr.zahar tos ;
- o ling. rom sau zeama de lamaie ;
- 50 ml lapte ;
- 125 gr.margarina/unt/ulei ;
- 200 gr.faina
- 1 plic zahar vanilinat ;
- o lingt.cu varf praf de copt ;
- 1 kg visine/cirese ;
- 1-2 ling.cu varf pesmet ;
- un varf de cutit de sare ;

Mod de preparare :

- se spala si se scot samburi de la visine/cirese , se pun intro strecuratoare sa se scurga surplusul de zeama , dupa care se tavalesc prin pesmet ;

- se bat albusurile spuma cu zaharul tos , zaharul vanilinat , romul/zeama de lamaie , ca o zapada ;
- se adauga galbenusurile care au fost amestecate cu apa , margarina/untul topite (caldute) , amestecandu-se prin rasturnare de 4-5 ori ;
- dupa care se adauga faina , amestecata cu praful de copt si sarea , amestecand tot prin rasturnare de 9 - 10 ori , dupa care turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu grasime solida si tapetata cu faina ;
- desupra presaram fructele , punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 30min ;
- in primele 20 de min.cuptorul nu trebuie deschis ;
- se poate servi atat calda cat si rece ;
- placinta ramasa se poate pastra cateva zile daca o gagam cu tava intro punga de naylon si o tinem la rece , poate fi tinuta si in camara ;



Nota : - facultativ se pot pune peste compozitia din tava si samburi de nuca taiati grosier .
- dupa ce s-a racit placinta , se poate pudra cu zahar sau se pot turna firisoare de ciocolata topita .

Pofta buna !


Realizarea decoratiunilor din fructe si legume

sursa si pozele http://www.karving.ru

ustensilele de care are nevoie un maiestru in fascinanta arta a sculpturi in legume si fructe













flori din morcovi



plasa din morcov

florile se pot realiza si din gulii sau mere




dar si din castravete


nici ardeiul iute ca focul nu se da la o parte


varza balsamul nostru intra si ea in hora




va urez spor la munca .



Rasucite cu budinca/Yeast locks with the pudding

luni, 16 iunie 2008

sursa si pozele de aici


Ingrediente:
Aluat:

- 500 gr faina ;
- 40 gr drojdie proaspata ;
- 75 gr unt topit ;
- 175 gr zahar ;
- 1 ou ;
- 1/4 l lapte caldut ;

Umplutura:

- 2 pachete de puding de vanilie ;
- 500 ml lapte ;

Pentru uns:

- 200 gr zahar pudra ;
- 100 gr.frisca sau lapte ;

Mod de preparare:

- se amesteca budinca cu laptele si se pune la fiert in bain-marie ,a,estecam san u se faca cocoloase ;
- dupa care o punem la racit si amestecam incontinuu sa nu se faca crusta ;
- punem drojdia in lapte caldut cu 1ling. de zahar si lasam sa stea 10min.
- cernem faina intrun castron ,adaugam untul topit , oul restul de zahar si maiaua , framantam bine acoperim cu un prosop si lasam la crescut ½ ora ;
- impartim coca in 4 , luam o bucata de coca si o punem pe hartie de copt , intindem o foaie de 30/20 cm cu grosimea de 5-7 mm , pe mijloc punem ¼ din compozitia de budinca , impaturam aluatul ,luand intai o parte de la stanga la dreapta si pe urma pe cea de la dreapta spre stanga ,cu ajutorul hartiei de copt intoarcem aluatul cu imbinarea in jos ;


- cu un cutit bine ascutit taiem fara a apasa fasii de 3 cm (vom obtine 10 bucati ) , prindem fiecare fasie de capete si o rasucim de 2 ori (in ambele parti) , dupa care o punem in tava pe hartie de copt , procedam la fel si cu restul fasiilor ;


- urmatoarele 3 bucati de coca se vor prelucra la fel ;
- se lasa sa stea la crescut ½ de ora si se pun la copt in cuptorul preincalzit cca 15-20 min.
- dupa ce s-au copt , se scot pe un gratar se ung cu un amestec din lapte si zahar praf , se pot unge si cu miere ,s-au se pot pudra cu zahar , se lasa la racit ;



Pofta buna !


Bucătăria Uzbeka

duminică, 15 iunie 2008
Să călătorim prin lume şi să descoperim împreună noi reţete aromate .Întotdeauna mi-am dorit acest lucru , dar nu a fost posibil , însă nimic nu ne poate opri să călătorim virtual , deci să începem .

Eram curiosă să văd de unde se trage această minunăţie şi am descoperit că este pâinea uzbeka ,
mai jos vedem modul de preparare al pâinii , la mama ei acasă .


Uzbek bread



Alte reţete din bucătăria uzbeka



Pilaw




Uzbek somsa bukish

Gulaş de pui

duminică, 8 iunie 2008

Ştiu că , gulaşul se face de fapt cu carne de vită şi untură , dar ce te faci , cu cei cărora nu le place de loc vita , îl faci cu carne de pui . La fel se întâmplă şi la noi în casă, preferăm puiul , Dar dacă nu ai nevoie să consumi untură , o putem înlocuim cu ulei de floarea soarelui sau de măsline , tot odată avem grijă să înlăturăm şi pielea de la pui (cei care suntem la dieta sau regim) .
Tot cei care sunt la regim vor trebui să aibă grijă la condimente ,să scoată boiaua şi piperul şi să aibă grijă la sare şi să călească legumele în ulei , cu 2 linguri de apă .Vă garantez că şi aşa gulaşul va fi delicios .

Ingrediente:

- 1 pui de 1 1/2 kg ,spălat bine, curăţat şi tăiat bucăţele ,de preferat dezosat , dar nu este obligatoriu ;
- 2 -3 cepe albe potrivite, curăţate şi tăiate julien ;
- 2 morcovi , tăiaţi mărunt(cubuleţe) ;
- 1 pătrunjel ,tăiat mărunt(cubuleţe) ;
- 2 ardei graşi roşii , curăţaţi şi tăiaţi fâşii sau cubuleţe ;
- 6 roşii mari , decojite şi tăiate felii sau cubuleţe ;
- 1 legătură frunze de pătrunjel ;
- 1 kg cartofi ;
- 3-4 căţei de usturoi tocaţi mărunt ;
- 150 gr. untură sau 3 - 4 ling.ulei ;
- 1 ling.boia dulce ;
- 1 lingţ.boia iute ;
- sare , piper măcinat proaspăt ;
- smântână ;


Mod de preparare :

- se pune întro cratiţă mai adâncă uleiul la încins , se adaugă carnea scursă bine de apă şi se lasă să se călească pe toate părţile , se scoate şi se pune la cald ;
- în uleiul încins se adaugă ceapa şi se lasă până se înmoaie , se adaugă usturoiul , ardeiul , pătrunjelul şi morcovul , se amestecă din când în când şi se lasă până când se înmoaie bine ;
- se adaugă boiaua , carnea , roşiile , se potriveşte de sare şi piper , se completează cu 1,5 l apă caldă , se lasă să fiarbă 20 min. ;
- se adaugă cartofii curătaţi şi tăiaţi în sferturi , se mai lasă să fiarbă 15 min., dacă este nevoie se completează cu apă caldă ;
- când este gata fiartă se adaugă frunzele de pătrunjel şi câteva felioare subţiri de ardei iute (facultativ) şi smântână ;


Poftă bună !

Supă de varză

Ingrediente :

- o varză dulce potrivită ;
- 2 morcovi ;
- o rădăcină pătrunjel ;
- 1 legătură frunze de pătrunjel ;
- 1 ceapă ;
- 1 ardei capia ;
- 2 - 3 roşii ;

Mod de preparare :

- tăiem varza fin , îi dăm un praf de sare şi o lăsăm să stea puţin ;
- se taie : ceapa mărunt , morcovul rondele , pătrunjelul şi ardeiul cubuleţe , roşiile felii şi se toacă frunzele de pătrunjel mărunt ;
- întro cratiţă de 4l punem 3 linguri de ulei la încins , adaugăm ceapa şi ardeiul lăsăm puţin la prăjit şi adăugăm morcovul şi rădăcina de pătrunjel , mai lăsăm până când se înmoaie puţin mocovii , adaugăm varza şi roşiile , amestecăm bine şi mai lăsăm puţin , completăm cu apă , potrivim de sare şi piper( proaspăt măcinat) ;
- lăsăm să fiarbă 20-25 min., adaugăm frunzele de pătrunjel , tragem deoparte şi acoperim ,
lăsăm să se odihnească 10 min. şi servim cu smântână ;

Notă : - este ideală şi în curele de slăbire , fără smântână şi reducem şi sarea.


Poftă bună !

Pâine / Lipie Uzbekă

vineri, 6 iunie 2008
din nou pâine pufoasă , cu parfum îmbietor

reţeta şi pozele de aici





Ingrediente:

- 500 gr.făină albă ;
- 25 g. drojdie proaspătă / 1 pliculeţ de drojdie uscată ;
- 2 ling.ulei de măsline ;
- 170 ml apă ;
- 170 ml lapte ;
- 1 ling. sare ;
- 1 ou pentru uns ;
- susan ;

Mod de preparare :

- punem întrun castron făina cernută ,sarea , drojdia şi uleiul , amestecăm adăugăm apa şi laptele şi frământăm bine ,aprox.10 min. ;
- acoperim cu o folie de plastic , o putem întrun loc cald şi o lăsăm să stea cca o oră ;

- împărţim aluatul în două şi formăm din fiecare câte o bilă
- luăm prima bilă, o punem pe masa înfăinată şi începem să o întindem , presând din mijlocul aluatului spre margine ,marginea trebuie să rămână mai groasă ;
- după care în mijloc înţepăm cu o furculiţă , pentru a evita formarea bulelor de aer ;
- procedăm la fel şi cu următoarea bilă , acoperim şi lăsăm să se odihnească 20 min. , ungem pâinicile cu gălbenuş de ou bătut şi în mijloc presărăm susan ;

- punem la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem aprox. 20 - 25 min.


Poftă bună !


reţete de pâine şi alte aluaturi aici

Pâine cu caşcaval/brânză telemea şi cârnaţi



reţeta şi poza este din Quick Cooking şi este tradusă de mine , a suferit mici modificări



Ingrediente :

- 200ml apă (70° / 80°) ;
- 4 lingţ.unt topit ;
- 1-1/4 lingţ.sare ;
- 1 lingţ. zahăr ;
- 500 gr.făină ;
- 2-1/4 lingţ.drojdie uscată ;

Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus , pe care îl acoperim cu un prosop şi îl lăsăm la crescut 30min.

Umplutura :

- 500 gr.salam de şuncă /şuncă presată/jambon ;

- 16 ling.caşcaval răzuit ;

- 16 ling.mozzarella ;
- 1/4 lingţ.praf de usturoi
- piper măcinat ;
- 1 ou bătut ;

- amestecăm întrun castron , şunca , caşcavalul , mozzarella , praful de usturoi şi piperul .


- după ce a crescut aluatul îl împărţim în două , întindem o foaie dreptunghiulară , aşezăm 1/2 din umplutură , pe lungimea aluatului şi rulăm , procedăm la fel şi cu cealaltă jumătate , punem pâinile în tava tapetată cu hârtie de copt , lăsăm să stea 20 min. , ungem pâinile cu ou bătut şi punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru cca 30 min.

Poftă bună !




Pâine ,, Hawaiana " cu brânză

joi, 5 iunie 2008
Hawaiian Cheese Bread Recipe

sursa - reţetă şi poză este din Simple & Delicious

tradusă de mine

"This bread is absolutely delicious," este o pâine absolut delicioasă , am citato pe Amy McIlvain / Wilmington, Delaware , este pe placul tuturor, iar copii o adoră .


Ingrediente:


- avem nevoie de o pâine rotundă de aprox.500gr (putem să o cumpărăm , sau să o facem în casă) , fiecare cum doreşte sau cum îi este mai uşor ;

- 250 gr.brânză telemea/caşcaval/şvaiţer tăiate mărunt sau date pe răzătoare ;
- câteva felii de ceapa roşie ;
- 125 gr.unt moale ;
- 1 ling.praf de usturoi ;
- 1 lingţ. de sare ;

Mod de preparare :

- amestecăm întrun bol ingredientele şi le punem de o parte ;

- tăiem pâinea , pe diagonală , la distanţă de 1,5 cm şi adâncime tot 1,5 cm , după ce am terminat o tăiem şi în cealaltă direcţie , vom obţine nişte pătrate , în care vom introduce cu o lingură compoziţia de mai sus ;
- aşezăm pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o punem în cuptorul preîncălzit , pentru
20-25 min.

Poftă bună !