reteta este tradusa de mine


sursa si pozele de aici







Ingrediente :

Blat :

- 6 ouă ;
- 150 gr. zahăr ;
- 150 gr. făină ;


Crema :

- 4 ouă ;
- 1/2 l lapte fiert şi răcit ;
- 150gr.zahăr ;
- 50 gr. făină ;
- 1 baton vanilie ;
- un vârf cuţit sare ;

Pentru îmbrăcatul şi decoratul tortului :

pasta marshmallow fondant



Mod de preparare :

Blat:

- se face un blat din ouă , zahăr şi făină ;
- frecăm spumă ouăle cu zahărul , adăugăm făina , amestecăm prin răsturnare ;
- turnăm compoziţia întro formă rotundă cu diametru de 24 cm , tapetată cu hârtie de copt sau unsă sş pudrată cu făină ;
- punem la copt în cuptorul preîncălzit şi coacem cca 30min. ;


Crema :

- punem laptele întrun castron cu batonul de vanilie şi sarea şi lăsăm să stea 20 min ;

- separat se bat ouăle cu zahăul , se adaugă făina , se amestecă bine , se adaugă laptele treptat ,
se pune în bain- marie , se amestecă în continuare şi se lasă să fiarbă până când se îngroaşă crema ;
- se lasă să se răcească ;

Asamblarea:

- se taie blatul in trei parti , se aseaza prima parte pe un platou rotund ( cu margini detasabile) se insiropeaza cu lichior de caise, se pune 1/2 din crema , al doilea blat insiropat , restul de crema si al treilea blat ,acoperim si punem la rece pentru 3-4 ore ;

- scoatem marginea si il imbracam cu pasta mmf ,dupa care il ornam pe margini cu frisca ,fata zambitoare o facem cubomboane si ciocolata decorativa ;


Pofta buna !