sursa şi poza taste of home
Quick Cooking

reţeta este tradusă de mine , a suferit câteva mici modificări


Ingrediente :

- 500 gr aluat ( coca) congelată ;
- 2 stafide ;
- 2 buc. migdale tăiate ;
- 1 ou bătut ;
- salată verde ;
- sos la alegerea fiecăruia ;

- eu am făcut aluatul

Mod de preparare :


Pentru aluat :

Ingrediente :

- 25 gr. drojdie ;
- 250 ml apă călduţă ;
- 1 ling. sare ;
- 1 lingt. zahăr ;
- 2 ling. ulei ;
- 500 gr. făină ;

Mod de preparare :

- se dizolvă drojdia în puţină apă călduţă (lapte, 38 grade C), se lasă să stea 20 min. ;
- se pune întrun castron făina cernută , se adaugă uleiul, sarea, zahărul şi restul de apă;
- se frământă aluatul până se desprinde de castron , se lasă să crească 30min.;

- se pune aluatul pe blatul de lucru înfărinat , se frământă puţin şi se împarte , formându-se bile după cum urmează :

- 350 gr. coca pentru burtică ;
- 125 gr. capul ;
- 150 gr. urechile (75gr. x 2) , se rulează fiecare buc.(12 cm ) şi se îndoaie în două ;
- 50 gr. pentru lăbuţele inferioare (25 gr. x 2 ) ;
- 40 gr. pentru lăbuţele superioare ( 20 gr. x 2 ) ;
- 30 gr. pentru obrăjori (15 gr. x 2 ) ;
- 5 gr. pentru nas ;


- se ia o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se începe , aranjarea/montarea ca şi în filmuleţul de aici , după care se unge cu ou şi se lasă să stea la cald , până când işi dubleaza volumul , se pune la copt în cuptorul preîncălzit 25-30min.

- se lasă să se răcească , se decupează în mijlocul burtici un oval , aşezăm iepuraşul pe un pat de salată verde , în mijlocul decupat punem sosul preparat dinainte , iar de jur împrejur legume , spălate şi scurse de apa ,pe care le tăiem felii ;


Poftă bună !