07 mai 2008

sursa aici


reţeta tradusă de Lavinia

a suferit puţine modificări

Ingrediente pâine:

- 330 ml. apă călduţă ;
- 550 gr. de făină ;
- 2 ling.miere de albine /zahăr ;
- 1 lingţ. sare ;
- 25 gr. de drojdie proaspătă ;
- 2 ling. de ulei ;

Pentru umplutură:

- 14 buc de sparanghel fiert / ceapă verde , eu ceapă verde ;
- 7 buc /felii de bacon /salam de şuncă /şuncă presată ;
- 14 felii de caşcaval tăiat bucăţi ;
- 1 ardei gras roşu ;

Mod de preparare :

- dizolvăm drojdia în apă călduţă cu zahărul şi lăsăm 10 min. ;

- întrun castron cernem făina , adăugăm sarea , uleiul şi apa cu drojdia , frământăm bine , până când obţinem un aluat omogen care se desprinde de vas şi mâini , formăm o bilă , acoperim cu o folie de plastic şi lăsăm să se odihnească o oră ;

- aluatul dospit , îl împărţim în 8 buc.

- fiecare bucată o întindem întro fâşie cu latura de 25/6 cm ;

- tăiem şunca sau salamul de şuncă felii şi aşezăm peste aluat ;

- continuăm cu caşcaval , ardei gras / ceapă verde , cascaval , ardei , ceapă verde şi rulăm ;

-punem trandafirii obţinuţi întro formă rotundă , tapetată cu hârtie de copt ;

-lăsăm să stea 10 min. şi punem la copt în cuptorul preîncălzit 40-45 min.




Mulţumesc Lavinia.

Pozele după ce le descarc .


Pofta buna !