reteta si pozele de aici ,sau aici

Ingrediente :

aluat Krushchev


- 500 gr.făina;
- 250 gr.lapte;
- 40 gr.drojdie ;
- 1 ou ;
- sare şi zahăr ;

Umplutura :

- ceapă verde sau salată verde , fiecare ce preferă ;
- şuncă presată feliată sau tăiată mărunt ;
- caşcaval /telemea răzuită ;

- 1 ou pentru uns ;
- o foarfecă ;

Mod de preparare a aluatului aici :

- se întinde o foaie cu latura de 35/25cm şi grosimea de 7-8 mm ;


- aşezăm la mijloc umplutura : facem un pat de ceapa verde tăiată rondele , peste şunca tăiată cubuleţe şi deasupra caşcavalul/brânza telemea ;

-tăiem fâşii pe ambele margini de 1,20 cm şi începem împletirea ca şi în poza de mai jos ;

- luăm colţurile de sus şi le suprapunem unul peste altul , pentru a forma capul crocodilului ;

- după ce le-am suprapus , le aplatizăm cu mâna pentru a da formă ;


- formăm cu degetele , în partea din faţă două găuri pentru nări ;

- capetele inferioare ale aluatului , le răsucim şi formăm coada ;

- din aluatul rămas luăm o bucăţică pe care o rulăm şi formăm sprâncenele crocodilului ;

- punem şi ochii ;
- luăm patru bucăţele de aluat şi formăm lăbuţele ;

- le punem lângă corp ;

- cu foarfeca tăiem pe marginile laterale , de o parte şi de alta pentru a face colţii ;

- când am terminat cu colţii , ciupim tot cu foarfeca botul , pentru solzi ;

- continuăm cu corpul ;


- îl ungem cu gălbenuş de ou bătut , îl punem la copt în cuptorul preîncăzit pentru 30-35 min. ;


Poftă bună !