pentru 12 felii

Ingrediente:


- 3 oua;
- 2 ling.de apa;
- 100gr.zahar;
- 100gr.faina alba;
- 1/2 lingt.praf de copt;
- 2 ling.fistic macinat;


- 4 foi gelatina alba;
- 250gr. mascarpone;
- 150gr.iaurt cremoso;
- 50gr.zahar praf;
- 200ml lichior de oua;
- 200ml frisca;
- 1 plic zahar vanilinat;
- 8 bezele mici;
- 50gr.fistic macinat;
- lichior de caise;

Mod de preparare :

- se bat ouale cu apa calduta,se inglobeaza zaharul apoi faina amestecata cu praful de copt si fisticul macinat ;
- compozitia se toarna intro forma cu diametrul de 20 cm ,tapeta cu hartie de copt si se pune la copt in cuptorul preincalzit pentru 20-25min.;
- dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca , se taie pe trei nivele ;


- se pune gelatina la inmuiat in apa rece ;
- separat se freaca mascarpone cu iaurtul , zaharul praf si lichiorul de oua , se incorporeaza si gelatina scursa de apa;

- pe un platou rotund se pune inelul de tava de copt , se aseaza primul blat ,se insiropeaza cu lichior de caise , se toarna 1/2 din crema si se niveleaza , se pune al doilea blat ,se insiropeaza , restul de crema nivelam si punem si ultima parte de blat,apasam usor sa se aranjeze ,acoperim totul cu o folie si punem la rece pentru 4 ore;

- separat se bate frisca cu zaharul vanilinat;

- se scoate inelul din jurul tortului,se imbraca cu 3/4 din frisca,iar din restul se spriteaza 12 cerculete pe parte superioara , in interiorul lor se toarna lichior de oua seorneaza si cu bezele ,pe marginea tortului ornam cu fistic macinat

Pofta buna !