Ingrediente :

Blat

- 120 gr.unt ;
- 120 gr.zahar ;
- 2 oua ;
- suc si coaja rasa de la 1/2 de lamaie ;
- 50 gr. branza de vaci ;
- 250 gr.faina alba ;
- 40 gr.amidon ;
- 2 lingt.praf de copt ;


Crema

- 4 foi gelatina ;
- 250 gr.branza de vaci ;
- 90 gr.zahar ;
- esenta de lamaie ;
- 200 ml frisca ;

- lichior de caise ;

Ornat

- 200 ml frisca ;
- 1 plic intaritor de frisca ;
- 2 kiwi ,
- rondele de ananas din compot ;
- mango din compot ;
- cirese confiate ;
- 1 plic glazura transparenta pentru tort ;

Mod de preparare :

Ornat :

- batem frisca cu intaritorul si o punem la rece ;

Blat
- incingem cuptorul la 180 grade ;
- ungem si tapetatm cu faina tava pentru tarta ;

- intrun castron batem untul spuma cu zaharul , apoi inglobam pe rand ouale , adaugam sucul si
coaja rasa de la 1/2 de lamaie si branza de vaci ;
- frecam bine si inglobam faina amestecata cu amidonul si praful de copt ;
- asezam compozitia in tava ,nivelam si punem la copt pentru 20min. '
- scoatem blatul si il punem pe un gratar la racit ;

Crema

- inmuiem gelatina in apa rece pentru 5-10min. ;

- intrun castron frecam branza de vaci cu 90 gr.zahar si esenta de lamaie , adaugam gelatina scursa de apa si frecam in continuare , adaugam frisca batuta ;

- punem blatul racit pe un platou rotund , il insiropam usor cu lichior de caise ;
- punem crema intrun pos si o spritam pe blat , in spirala , pornind din centru catre margini ;

- ornam cu rozete spritate din frisca batuta cu intaritor iar deasupra ornam cu felii de ananas , mango , kiwi si cirese confiate ;

preparam glazura transparenta urmand indicatiile dupa plic si turnam peste fructe , lasam la rece pentru 1 ora.



Pofta buna !