Ingrediente:

- 1 kg carne de ied ;
- 2 cepe potrivite ;
- 100 g unt ;
- 250 ml de vin alb ,
- 1 morcov ;
- o radacina de patrunjel ;
- bulion (suc de rosii ) ;
- sare , piper ;
-10 fire ceapa verde ;
-10 fire usturoi verde ;
- 3-4 felii de lamaie ;


Mod de preparare:

- se spala carnea si se taie in bucati potrivite ;
- se pune sa se rumeneasca in unt/ulei incins ;
- se scoate pe o farfurie si in grasimea ramasa se pun firele de ceapa si usturoi curatate, spalate si legate in opturi sau in cercuri ;
- cand s-au rumenit putin , se scot pe platou si se repeta apoi operatia cu toata ceapa si usturoiul verde ;
- se asaza din nou intro cratita grasimea ,verdeata dustulita , deasupra carnea rumenita , se pune morcovul si patrunjelul (radacina) taiate rondele subtiri , se potriveste de sare si piper , se acopera cu zeama de carne ;
- se lasa sa fiarba la foc mic , cind zarzavaturile sunt aproape gata , se pune sucul de rosii ,vinul alb si se lasa sa mai de-a un clocot ;
- inainte de a aduce preparatul la masa , se pun 3-4 felii subtiri de lamiie ;



Pofta buna !