Ingrediente :

- 300ml apa ;
- 150gr.unt ;
- 1/2 lingt sare ;
- 300gr.faine ;
- 8 oua mijlocii ;


Crema de branza :

- 250gr. branza de vaci ;
- 100gr smantana 20% grasime ;
- sare si verdeata taiata fin ;

Crema de somon :

- 150gr.branza de vaci ;
- 1 ling. zeama de lamaie ;
- 2 ling. smantana ;
- 200 gr. somon afumat ;
- sare si piper ;

Pentru ornat :

- 4 oua fierte tari ;
- rosii sau ridichi ;
- frunze de patrunjel ;

Mod de preprare :

- se incinge cuptorul ;

- intro cratita de 1.5 l ,se pun la fiert apa cu untul si sarea ,se lasa sa dea cateva clocote ,apoi se adauga faina toata ,se opreste focul si se amesteca pana se omogenizeaza , se lasa sa se raceasca putin si se adauga ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare ou sa se incorporeze, se lasa sa se odihneasca 10 min.

- se pune cu un sprit aluatul in gramajoare de 3cm ,intro tava tapetata cu hartie de copt,intre gramajoare se lasa distanta 3-4cm.

-se pun la copt pentru 30min. in cuptorul bine incins ,fara sa deschidem usa 20min.

- dupa ce s-au copt ,se scot pe un gratar sa se raceasca ;

Crema de branza :

- se pune branza de vaci intrun castron ,se zdrobeste cu furculita bine si se amesteaca cu smantana,sare si verdeata tocata;

Crema de somon :

- se sfarma mai intai somonul si branza de vaci cu o furculita , se adauga zeama de lamaie , piperul , sarea si amantana se amesteca totul bine pana cand obtinem o pasta fina ;

- gogosile racite se taie pe orizontala si se umplu , jumatate cu crema de branza , iar cealalta jumatate cu crema de somon , se orneaza cu felii de oua , rosii /ridichi si verdeata ;


Pofta buna !