video reteta - ecler cu ciocolata

video reteta - pate a choux


de aceasta data am facut un aluat din urmatoarele cantitati :

Ingrediente :

- 500ml apa ;
- 180gr.unt ;
- 1/2 lingt.sare fina ;
- 250 gr.faina alba ;
- 5 oua mari ;

Mod de preparare aluat:
acelasi ca si aici

fiindca le-am facut marimea XXL , le-am lasat la copt 40min.

Crema :

- 3 pachete crema pentru tarte de la dr.Oetcher ;
- 800ml lapte rece ;

- se bate cu mixerul 2-3min. si este gata ;

Glazura :

- 2 patrate mari de ciocolata menaj , maruntita ;
- 2 ling. cu varf de zahar ;
- 1 ling. de ulei ;
- 2 ling.smantana 20% grasime ;

- punem ciocolata cu zaharul ,sa se topeasca in bain-marie adaugam ,uleiul ,amestecam si adaugam si smantana , amestecam pana cand se incorporeaza si lasam sa se racoreasca putin ,
glazuram cu ea eclerele ;




Pofta buna !