07 aprilie 2008

Ingrediente:

- 1 kg conopida ;
- 2 cepe mici ;
- 1 morcov potivit ;
- 1 radacina patrunjel ;
- 1/2 leg.frunze de patrunjel ;
- 1/2 ardei gras rosu ;
- o rosie ;
- sare , piper
- 2-3 linguri de ulei ;

- 150 gr. faina ;
- 1 ou ;
- 1/2 de cana de apa rece ;
- 200 gr. smantana;

Preparare :

- desfacem conopida in buchetele mici o spalam si o punem in apa rece ;
- se da pe razatoarea mare morcovul si radacina de patrunjel , se curta si se toaca fin ceapa ;
- intro cratita de 4 litri ,punem uleiul la incalzit si adaugam ceapa si zarzavatul dat pe razatoare ,
lasam sa se caleasca putin, avem grija sa nu se arda ,completam cu 2l de apa clocotita ,potrivim de sare si piper ,adaugam ardeiul si bucatile de conopida (fara apa in care a stat) si rosia decojita si taiata fin ;
- lasam sa fiarba la foc mic 10 min. ;

- intre timp , intru bol frecam faina cu oul , 1/2 de cana de apa rece si un praf de sare ;

- din compozitia obtinuta rupem cu lingura galuste pe care le punem in ciorba care fierbe , mai lasam sa fiarba 10 min. , tragem cratita dupa foc ,presaram patrunjelul tocat fin , acoperim cu un capac si lasam sa stea 10 min. adaugam smantana ;

Nota : - daca nu punem smantana ,se poate consuma in perioada de post .
- personal numai pun smantana in ciorba ,o servesc separat si isi pune fiecare cat doreste.


Pofta buna!