- Ce are aparte fata de ciorba de conopida ?
- Numai carnea .

Ingrediente:

- 1 piept mare de pui sau 2 mai mici dezosati si fara piele ;
- 1/2 kg conopida ;
- 1 ceapa potrivita ;
- 2 morcovi potiviti ;
- 1 radacina patrunjel ;
- 1/2 leg.frunze de patrunjel ;
- 1/2 ardei gras rosu ;
- o rosie ;
- sare , piper
- 2-3 linguri de ulei ;

Ingrediente pentru galuste :

- 150 gr. faina ;
- 1 ou ;
- 1/2 de cana de apa rece ;
- 200 gr. smantana;

- galustele sunt facultativ ,noua ne plac foarte mult asa ca nu renuntam la ele ;

Mod de preparare :

- intro cratita de 4 l , se pune la fiert ,pieptul de pui in 3 l de apa rece ,cand da in clocot se ia spuma cu lingura cu gauri ,se lasa sa fiarba la foc mic cu 1/2 de lingura de sare , 20 min. se strecoara supa obtinuta nu o aruncam , o punem deoparte , carnea o rupem in fasii potrivite;

- separat desfacem conopida in buchetele mici o spalam si o punem in apa rece ;

- se da pe razatoarea mare morcovul si radacina de patrunjel , se curta si se toaca fin ceapa ;

- intro alta cratita de 5 litri ,punem uleiul la incalzit si adaugam ceapa si zarzavatul dat pe razatoare , lasam sa se caleasca putin, avem grija sa nu se arda ,completam cu supa in care a fiert pieptul de pui ,potrivim de sare si piper ,adaugam fasiile de carne , ardeiul si bucatile de conopida (fara apa in care a stat) si rosia decojita si taiata fin ;
- lasam sa fiarba la foc mic 10 min. ;

- intre timp , intru bol frecam faina cu oul , 1/2 de cana de apa rece si un praf de sare ;

- din compozitia obtinuta rupem cu lingura galuste pe care le punem in ciorba care fierbe , mai lasam sa fiarba 10 min. , tragem cratita dupa foc ,presaram patrunjelul tocat fin , acoperim cu un capac si lasam sa stea 10 min. adaugam smantana ;

Nota :
- personal numai pun smantana in ciorba ,o servesc separat si isi pune fiecare cat doreste.
- se poate face si cu pulpa de porc nu prea grasa , pulpe de pui sau aripi ,fiecare cu ce doreste.


Pofta buna!