video reteta

Cataiful (ekmek kataifi) este o prajitura de origine turca .

Ingrediente :

- 500 gr.coca de cataif se poate inlocui cu 500gr.fidea fina ;
- unt ;
- 350 ml frisca lichida/smantana 20% grasime ;
- 200gr.nuca/migdale ;

Nota : Coca de cataif - consta de fapt intro pasta moale trasa in fire foarte subtiri, asemanatopare fidelei , insa mult mai subire decat fideaua obisnuita ,asta nu inseamna ca noi nu o putem inlocui cu fideaua .

Crema de cataif :

- 1 l lapte ;
- coaja rasa de la o lamaie ;
- 2 plicuri zahat vanilat ;
- 10 galbenusuri ;
- 350 g zahar tos ;
- 4-5 linguri amidon alimentar ;

Siropul de cataif :

- 250-350 ml apa ;
- zeama de la o lamaie ;

Cum preparam un cataif bun ?

- luam o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt si presaram fideau intrun strat gros de 1,5-2 cm , peste punem bucatele de unt si o punem in cuptorul preincalzit sa se rumeneasca ;

Crema pentru cataif :

- crema se face in bain-marie ;
- punem intrun castron galbenusurile si zaharul , frecam bine ;
- adaugam coaja de lamaie ,zaharul vanilinat si amidonul ,amestecam ;
- turnam laptele trepatat amestecand incontinuu ,lasam crema sa fiarba pana cand se ingroasa , amestecand ;
- luam dupa foc si lasam sa se raceasca ;

Siropul de cataif:

- dam in clocot apa cu sucul de lamaie si turnam peste cataiful scos din cuptor si racit de jumatate lasam sa stea 1/2 de ora ;

- se bate frisca ;

-prajim nuca/migdale decojite,le taiate marunt , nu foarte fin , mai grosier ;

- peste blatul insiropat punem crema racita , frisca si presaram nucile /migdalel ;


Pofta buna !