Ingrediente :

- 1 morcov ,taiat rondele (cercuri ) ;
- 1/2 radacina patrunjel ,taiata cuburi ;
- frunze de patrunjel tocate fin ;
- o ceapa medie , taiata fin;
- 1 borcan mare de mazare ;
- 3 linguri ulei ;

- 1 lingura faina ;
- 1 lingurita rasa de boia dulce;
- sare , piper ;
- 100 gr.smantana ;

Ingrediente pentru galuste :

- 150 gr. faina ;
- 1 ou ;
- 1/2 de cana de apa rece ;
- 200 gr. smantana;

Mod de preparare:

- intro cratita de 4l punem , zarzavatul si ceapa taiate se pun la calit cu 3 linguri de ulei , avem grija sa nu la ardem ,adaugam mazarea din conserva,faina , boiaua dulce , amestecam , completam cu 2,5 l apa clocotita ,potrivim de sare si piper ;
- lasam sa fiarba la foc mic 15 min.

- intre timp , intru bol frecam faina cu oul , 1/2 de cana de apa rece si un praf de sare ;

- din compozitia obtinuta rupem cu lingura galuste pe care le punem in ciorba care fierbe , mai lasam sa fiarba 10 min. , tragem cratita dupa foc ,presaram patrunjelul tocat fin , acoperim cu un capac si lasam sa stea 10 min. adaugam smantana ;

Pofta buna !