Ingrediente:

- 5 oua;
- 250 gr.zahar;
- 5 linguri ulei;
- 300 gr.faina;
- 200 mllapte rece;
- 1 lamaie;
- 1 lingurita praf de copt;

- o conserva de caise
- nuci taiate marunt

Mod de preparare:

- se desface o conserva de caise si se pun intro strecuratoare la scurs;
- se bat albusurile spuma cu 150 gr.zahar ,se adauga o lingura zeama de lamaie;
- separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar,coaja rasa de la lamaie si cu uleiul , se pune un praf de sare ,laptele rece ,urmeaza albusurile batute spuma si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt;
- se pune intro tava de 26/50cm tapetata cu hartie ,se niveleaza, deasupra se aranjaza caisele si se presara nucile taiate ,se pune la copt in cuptorul preincalzit;
- se coace aproximativ 30-40 min.

- cand s-a racit am pus glazura de ciocolata ,dar poate fi servita si numai pudrata cu zahar praf;


Pofta buna!