Ingrediente :


- 1kg rosii , bine coapte ;
- 5 cepe potrivite ;
- 4 - 5 catei usturoi ;
-100 ml vin alb sec ;
- 2 lingurite rase de sare ;
- 2 lingurite de zahar ;
- 1 crenguta de cimbru ;
- 1 foaie de dafin ;
- un praf de piper proaspat macinat ;

Mod de preparare :

- tocam ceapa si usturoiul fin si le punem la calit intro cratita cu ulei incins , lasam 10 min. pana cand ceapa devine aurie ;
- oparim rosiile si le decojim ,dupa care le dam pe razatoarea mica , le punem peste ceapa si usturoiul calit , adaugam sare , zahar si pier, crenguta de cimbru si foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic , neacoperit timp de 30-40 min. ,pana se evapora lichidul;
- cu 10 minute inainte de a opri focul adaugam vinul alb sec putin cate putin;

- pasta o servim cu felii de paine prajite , deasupra presaram patrunjel taiat marunt.


Pofta buna!