INGREDIENTE:


Blat:

220 gr. faina ;
4 oua ;
50 gr. margarina sau unt ;
180 gr. zahar ;
un zahar vanilat ;
o lingura mai plina cu cacao ;
un praf de copt ;
o lingurita de zeama de lamaie ;

Crema:

500 g frisca
60 g bucati de ciocolata rasa,
un intaritor de frisca,
3-4 banane

Crema (umplutura):

- se bate frisca cu un intaritor de frisca si 60 gr. bucati de ciocolata rasa si se pune la rece ;

Mod de preparare:

Blatul:

Se amesteca intr-un vas : faina cu cacaoa, ouale, margarina , zaharul , zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie , pana se omogenizeaza compozitzia ;
- compozitia astfel obtinuta se pune intro forma de copt rotunda sau intro cratita emailata de 25 cm diametru, unsa si tapetata cu faina , sau acoperita cu hartie de copt ;
- se pune la copt , pe gratarul din mijloc , in cuptorul preincalzit pentru 3-35 min.;
- dupa coacere se mai lasa 20 minute in forma sa se raceasca, apoi se scoate cu grija si se aseaza pe o farfurie rotunda ;
- pe suprafata blatului racit se traseaza un cerc la o distantza de 2 centimetri de marginea lui si se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului , apoi se scobeste in continuare , cu degetele circa 1 cm in adancime, cu grija pentru a forma firimituri mici care se pastreaza intrun vas separat ;
- aceste firimituri se vor folosi pentru a acoperi crema - umplutura -

- bananele decojite se taie pe jumatate in lung si se aseaza cu scobitura facuta in blat, cu partea taiata in jos , le asezam uniform fara a lasa goluri ;
- crema se aseaza peste banane sub forma unei cupole (musuroi) , dupa aceasta se presara firimiturile deasupra cremei apasand usor pentru a se fixa pe crema.


- prajitura se poate servi dupa ce sta min. 2 ore in frigider.


Pofta buna !