Pasta Brioche Siciliana

sursa aici


Ingrediente:

- 500 gr făină ;
- 35 gr zahăr pentru umplutura sărată sau 50 gr pentru umplutura dulce ;
- 50 gr margarină / unt ;
- 15 gr sare ;
- 25 gr drojdie proaspată ;
- 250 gr apă ;

- 1 ou bătut , pentru uns ;

Umplutura :

- 250gr.şuncă presată/salam rustic feliat ;
- 200gr.salam de vară tăiat cubuleţe ;
- 150gr. caţcaval feliat sau telemea ;
- 3-4 roşii tăiate felii ( rondele) ;

Mod de preparare:

- se dizolvă drojdia cu zahărul în apa calduţă , se lasă 10 min. ;
- separat cernem făina întrun bol , adaugăm sarea , untura şi apa cu drojdia , frământăm tot până când aluatul s-a desprins de bol şi a început să facă bule ;
- presărăm făină peste aluat , acoperim şi lăsăm la crescut pentru o oră ;

- în acest timp pregatim umplutura ;

- dupa ce aluatul şi-a dublat volumul , îl punem pe planşeta înfăinată ;
- îl întindem întro foaie de 35/30cm , latura de 30 cm o împărţim în 3 părţi egale , trasând cu cuţitul 2 linii fără să tăiem aluatul , lateralele le taiem în 21 de fâşii , aşa cum arată şi în desenul de mai jos



- pe partea din mijloc vom aranja după cum urmeaza : felii de şuncă puţin suprapuse , caşcaval felii , salam tăiat cuburi , felii de roşii , brânză telemea răzuită şi încheiem cu felii de şuncă presată ;
- după ce am terminat cu aşezatul ingredientelor începem să împletim aluatul luând câte o fâşie din stânga şi una din dreapta , până când terminăm toata cosiţa ;


- punem împletitura întro tavă mare tapetata cu hârtie de copt , lăsăm să stea 15 min , ungem cu ou şi punem la copt în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 min.

Nota : puneţi aluatul întins în tavă şi pe urmă aranjaţi ingredientele şi executaţi împletitura dacă aveţi probleme cu mutatul .


detalii aici

Mulţumesc Laura.


tehnica impletiri






Pofta buna!