Ingrediente:

blat:

- 8oua;
- 8 linguri zahar;
- 2 linguri apa;
- 8 linguri faina alba cernuta;
- 2 linguri cacaoa cernuta;
- 1 lingurita praf de copt;

crema :

- 500 gr. mascarpone
- 2 linguri zahar;
-350 gr.frisca lichida;
-2 plicuri intaritor frisca;

-450 gr. visine congelate sau din conserva ,
- 2 linguri amidon;
- 5 linguri zahar;

pentru insiropat:

- 50 gr. lichior de visine

Glazura:

-150 gr.ciocolata menaj;
-150 gr.zahar pudra;
-30-50gr.unt;


- se incinge cuptorul la 180 grade;
- se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina ,sau se pune hartie de copt;

- se scurg visinele si se pastreaza sucul , se masoara 300 ml.suc si se pune de o parte

Mod de preparare:
Blat:

- se bat albusurile spuma cu apa si zaharul ;
- separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa;

- in albusurile batute spuma se adauga ,galbenusurile , care se incorporeaza prin rasturnare ;
-adaugam faina cu praful de copt si cacaoa si amestecam tot prin rasturnare ,compozitia obtinuta o turnam intro tava unsa si tapetata cu faina sau imbracata cu hartie de copt;
- se pune la copt pentru 30-35min.

- cand este gata scoatem blatul pe un gratar si il lasam la racit;

Crema :

- se ia un bol in care se toarna frisca ,zaharul si intaritorul de frisca si se bat cu mixerul pana cand se intaresc , avand grija sa nu se branzeasca;
- separat intrun alt bol se bate branza 2 min. ,dupa care adaugam cate o lingura din frisca batuta pana cand o incorporam pe toata ,punem crema astfel obtinuta la rece 1/2 de ora;
- taiem blatul in doua , il insiropam cu lichior de visine;
-asezam pe o tava prima jumatate de blat;

-separat, in 6 linguri de suc dizolvam amidonul,restul pana la 300 ml se dau in fiert cu 2 liguri de zahar,se adauga amidonul dizolvat, se da in clocot si se inglobeaza 350gr.visine se lasa 5 min.sa dea in clocot;

- se aseaza pe blat compozitia de visine ,racorita si se da la rece pentru 30 min. , se scoate si se pune peste visine , crema de mascarpone si a doua jumatate de blat,iar deasupra ornam cu glazura de ciocolata si se da la rece.

Glazura ciocolata :

- se da ciocolata pe razatoarea cu gauri mari si se pune intrun castron pe un vas cu apa calda sa se topesca ,se adauga zaharul,si se amesteca pana cand se topeste ,se adauga unt si se invarte usor pana cand se incorporeaza , se toarna peste prajitura si se intinde cu un cutit lat si ud.


Pofta buna!