- 400 g mălai,
-1 l lapte,
-100 g unt,
-300 g brânză de burduf sau caşcaval ras,
-4 ouă,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se pune la fiert ouăle în apă cu puţin oţet.
Separt se pune la fiert laptele şi când dă în clocot adaugam faina de mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu făcăleţul , lasam să mai fiarbă mămăliga pe foc mic încă 10-15 minute. O luam de pe foc, o răsturnam întrun alt vas şi o amestecam cu untul şi brânza.
După ce s-au răcit ouăle, le curaţam, le pasam şi le adaugam în compoziţia de mămăligă ,
potrivim de sare şi piper, apoi formam găluşte mai mari pe care le aşezam pe farfurii ,se pot servi cu ciulama de ciuperci,sau cu o tocanita de inimi cu pipote.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu