Ingrediente:
Blat:

- 8 oua;
- 8 linguri zahar;
- 6 linguri faina;
- 2 linguri cacaoa;
- 1 plic praf de copt;

Umplutura :

- 1 kg branza dulce de vaci;
- 10 linguri zahar;
- 100 gr. stafide;
- 1 pachet margarina Rama(250 gr.);
- 1 ou;

- lichior de cirese sau rom pentru insiropat blatul;

Mod de preparare:

- se bat spuma albusurile de la 8 oua ,cu 8 linguri e zahar,se adauga galbenusurile , se amesteca
prin rasturnare si se pune trepatat faina cu praful de copt iar la sfarsit cacaoa;
- se pune la copt intro tava unsa si tapetata cu faina,in cuptorul preincalzit;
-dupa ce s-a copt se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca;

-separat se face crema: - se freaca branza cu zaharul si margarina, se adauga oul si stafidele care au fost puse in prealabil sa stea in rom sa se hidrateze;

- se taie blatul in doua ,se insiropeaza si se pune prima foaie intro tava ,peste se toarna crema care se reprtizeaza uniform si se pune a doua foaie ,se pudreaza cu zahar praf.

- dupa preferinte ,se pot adauga in umplutura si fructe ananas,piersici si se poate orna cu frisca.


Pofta buna!